Вижте кои са заразените с COVID-19 в националния отбор на България по биатлон

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:29 / 10.01.2022
2036
Най-добрият български биатлонист Владимир Илиев направи най-силното си състезание от началото на сезона. Той завърши на 13-а позиция в преследването на 12.5 километра в Оберхоф, Германия.

В тежките условия, българинът допусна само една грешка на първата си стрелба, което му позволи да спечели 18 позиции спрямо резултата си от спринта в петък.

Илиев финишира на 1:31.8 зад победителя Кентан Фийон Майе, който направи две наказателни обиколки, отново на първа стрелба.

В същото време, Международният съюз по биатлон обяви, че е открита една положителна проба в националния отбор на България на Световната купа в Оберхоф. Родната централа обяви и втора такава.

Заразени са младата ни състезателка Лора Христова и бившата състезателка, която понастоящем е ваксмайстор Стефани Попова. И двете са поставени под 14-дневна карантина от здравните власти в Германия.

Припомняме, че COVID-19 вилнееше в българския отбор на Световната купа по биатлон в Оберхоф и преди 12 месеца.

"Останалите български състезатели са добре и не са дали положителни тестове. Всички дават PCR проби всеки ден", добавиха от федерацията.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 3
Днес: 3


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).