3100 ученици се пускат в уникален проект на картингпистата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:41 / 11.02.2010
420
3100 ученици ще вземат участие в уникален проект на картинг писта „Варна“. В рамките на шест месеца те ще получат обучение в този спорт, а целта на инициативата е да разнообрази подрастващите и да ги научи на безопасност по пътищата. Картинг пистата спечели проекта от Министерството на образованието, което осигурява всички средства, а съфинансирането е от Европейския съюз. Община Варна пък съдейства логистично – с контактите между организаторите и училищата. Общо 26 школа от града се включиха в инициативата.

Лекциите в училищата вече започнаха с преподаватели, които са се занимавали усилено с автомобилната надпревара, като подрастващите получават информация за устройството на картинга, историята на този спорт, както и за безопасността на движението. Следва курс по пилотиране на самата картинг писта. На базата на показаните резултати всяко училище ще направи отбор от по четирима души, във всяка една от трите възрастови групи – 1-4, 5-8 и 9-12 клас. През май и юни в няколко състезания ще бъдат определени и първите училищни шампиони в проекта. Теодора Ваканина от картинг пистата и Деси Календжиева от общината, които са в основата на организацията, увериха, че участието на децата в инициативата ще бъде абсолютно безплатно.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).