Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (0)
Илчо Илчев бил пред трансфер в Сампдория преди 4 години
Автор: Екип Varna24.bg 16:58 / 24.02.2010Коментари (0)1511
© Impact Press Group
Ако Господ беше погледнал Илчо Илчев, сега нямаше да играе със „Спартак“ в „Б“ група, а да се бори със „Сампдория“ за влизане в Шампионска лига. През ноември 2005-а 18-годишният тогава халф изкарва успешни проби в гранда от Генуа и се връща в България, за да си събере багажа. Италианците му обещават 10 000 месечна заплата и почват преговори с „Нафтекс“ за откупуване на правата му. Два дни по-късно обаче става беля. На една от последните тренировки в Бургас Илчев скъсва предни кръстни на коляното и менискус. Оперира го Тони Георгиев. След това каръкът продължава да го преследва. Два пъти изкарва пневмония, оперират го от херния, а след това чупи глезен.
„В „Сампдория“ тренирах с втория отбор под ръководството на Ломбардо. Играх обаче и две контроли за мъжете заедно с Флаки, Делабона и Фалконе. Вкарах 2 гола. Трансферът бе въпрос на време, но явно не е било писано да стане“, заяви за „Народно дело“ Илчо.
Той започва с футбола в децата на „Спартак“. По-късно рита и за юношите младша възраст, а на 16 години преминава в „Нафтекс“. Тренирал е с мъжете при Огнян Ралев, но официални
© Ole-bg.com
мачове има за „Поморие“ при Диян Петков и Клаудио Масели в „Б“ група. Миналото лято се завърна в родния си клуб.

Силата му е като опорен халф

Според Илчев силата му на терена е като опорен халф, макар че в зимните контроли Тодор Попов го използваше като офанзивен полузащитник и втори нападател. „Мога да се справя и в центъра на защитата, но все пак треньорът е този, който решава. Аз съм на 22 години и за мен сега е най-важно да играя редовно“, каза за „Народно дело“ Илчев. Той деликатно отклони въпроса какви са очакванията му от отбора за пролетния полусезон. „Знаете, че съставът ни още не е сработен, така че от много приказки няма смисъл. На терена, ние, младите, трябва да покажем, че можем да играем добър футбол и да развиваме качествата си. Сега ни дават този шанс и само от нас зависи доколко ще го използваме“, допълни Илчо.
Днес халфът ще поднови тренировки. Както е известно, Илчо пострада в спаринга с „Олимпия“, когато напусна с подут и посинял глезен, но отокът вече спадна и състоянието му се подобри.

Източник: Недко Петров, Народно дело







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: