Даниел: Ако бием Спартак, нататък всичко е възможно

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (9)
14:29 / 10.03.2010
583
Старши треньорът на „Евроинс-Черно море“ Даниел Димитров очаква изключително труден четвъртфинал от турнира за Купата на България срещу „Спартак“ (Плевен). Надпреварата ще продължи четири дни в Ямбол като първият двубой на „моряците“ е утре от 20,15 ч. „Спартак“ бе напуснат от двама основни състезатели през зимата, единият от които дойде при нас – Хрисимир Димитров. Това обаче в никакъв случай не означава, че ще има някакво подценяване. Напротив – знаем, че ни чака много здрав и тежък мач и подхождаме с уважение към съперника. Това, че са се разделили с двама основни баскетболисти, действа като допинг на останалите в тима, тъй като те искат да се наложат в състава. Така че срещу Плевен трябва да сме напълно мобилизирани през всяка една от 40-те минути. Бием ли този съперник, оттам нататък всичко може да се очаква“, коментира пред „Народно дело“ Даниел Димитров.
Ако отстранят плевенчани, варненци се изправят срещу победителя от четвъртфинала между „Левски“ и домакина „Ямбол“. Именно от последния състав загубиха в събота варненци, но за първенството. В понеделник треньорът проведе кратък, но сериозен разговор с отбора, в който обясни на играчите, че нямат право да „заспиват“ дори за 3-4 минути, колкото бяха необходими на ямболии да дръпнат в резултата в третата четвъртина. „Срещу „Черноморец“ беше същото, но тогава водихме 30 точки и спадането на разликата до 16 не бе фатално. Всеки мач трябва да се раздаваме докрай, особено сега в тези турнирни двубои, както и в елиминационната фаза от Балканската лига след това“, коментира младият специалист.

Босненският център с канадски паспорт Игор Бакович щ бъде възстановен за турнира за Купата на България и ще бъде на разположение на „Черно море“. Той изкълчи глезен миналата седмица, но вече е добре и снощи тренира с тима. Милчо Борисов пропуска надпреварата поради същата травма като на Бакович. Всички останали баскетболисти на отбора са на линия.
Наставникът Даниел Димитров похвали играта на Гари Уеър в последните двубои. „Срещу „Ямбол“ Гари стоя много стабилно, с изключение на 2-3 ситуации. В тренировките също се старае много и показва едно добро ниво. Надявам се, че ще изиграе добър турнир за купата на България“, заяви Даниел.
Тимът му потегля към Ямбол днес на обяд, а вечерта в 19,30 ч. ще проведе тренировка в зала „Диана“.

Ръководството на „Черно море“ не предвижда безплатен организиран транспорт за феновете на отбора в първия ден от турнира за Купата на България. Изпълнителният директор на варненци Борислав Ташев разкри пред „Народно дело“, че возила за привържениците ще има при евентуално участие на полуфинал или финал.

Източник: Александър Дечев, Народно дело


Виж коментарите (9)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).