Локо Дряново представя България на турнир за железничари

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:51 / 13.03.2010
489
През месец май тази година България ще бъде домакин на един от трите квалификационни турнира за класиране на финалите на 19-то Европейско аматьорско първенство по футбол за железничари. В това издание на престижния футболен форум страната ни ще бъде представена от „Локомотив” Дряново, съобщи на работна среща в Дряново главния секретар на Железничарския спортен съюз към БДЖ Огнян Ръждавички. Дряновският футболен клуб заслужи признанието с отличното си представяне през последните три години в първенството на Северозападната „В” група и заради силната футболна традиция в града. Клубът е създаден през 1927 година и оставя диря с призовите си класирания и във втория ни футболен ешелон. През 1958 година отборът става железничарски шампион на България.

На работната среща в Парк-хотел «Дряново», инициирана от DJ Теди Джорджо, присъстваха още Иван Василев, представител на БДЖ, Росен Добрев от Варна, чиято фирма ще осигури спортната екипировка на железничарите – национали, Георги Велинов, председател на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново, президентът на ФК „Локомотив” Дряново Георги Вълев, вицепрезидентът на „Локо” Димитър Методиев и общинските съветници Тодор Георгиев и Цветан Йорданов. Уточнено беше, че старши треньорът на отбора Петър Кръстев ще разполага по регламент с 18 футболисти по време на турнира. Изпълнителният директор на клуба Тодор Георгиев, известен още като DJ Теди Джорджо, е в основата на организацията и добрия пиар на футболния клуб и Дряново, съобщи че изпълнителният директор на  курортен комплекс „Албена” АД Красимир Станев ще осигури преди турнира тридневен лагер-сбор на националите ни. Подобен жест прави и президентът на „Локомотив” Георги Вълев, който също ще спонсорира тридневна подготовка на отбора преди заминаването за Албена. Доайенът на Железничарския спортен съюз към БДЖ Огнян Ръждавички припомни, че в последните четири издания на турнира България е неизменен участник в заключителната му фаза и очаква и тази година „Локомотив” Дряново да спечели визи за финалите на Европейското железничарско първенство по футбол. България вече има една шампионска титла от този форум, спечелена от отбора на „Локомотив” Мездра при домакинството ни на финалите през 2003 година в Албена.

В квалификациите и финалната фаза на 19-то Европейско железничарско първенство по футбол ще се включат 18 държави от стария континент. България приема квалификационния турнир в предварителна група „А”, който ще се проведе от 23 до 29 май тази година в курортен комплекс „Албена”. Освен „трикольорите”, в него ще вземат участие Словакия, Норвегия, Белгия и Германия. Те ще играят по системата „всеки срещу всеки”, а отборите за пет състезателни дни ще трябва да изиграят по четири срещи. Заелите първите две места в групата щe се класират за финалите на шампионата, които са през лятото на 2011 г. във Франция.

Вече са известни първите два отбора, преминали през ситото на квалификациите: това са Чехия и Австрия, които спечелиха турнира в предварителна група „B”, състоял се през август миналата година във Финландия. За финалната фаза директно се класират шампионът от предишното първенство - Русия, и страната домакин - Франция. Последният квалификационен турнир - в група „C”, ще се проведе през юли 2010 година в Дания. Наред с „червения динамит”, съперници в него ще бъдат Полша, Гърция, Швейцария, Беларус и Люксембург.

 

Радомир Димитров, в. Дряново НЮЗ, www.dryanovo.net

Радост Георгиева, PR на ФК „Локомотив” Дряново


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).