Черно море с трудна и важна победа над Локо Пд

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (58)
16:53 / 14.03.2010
2506
В зрелищен двубой от 18-ия кръг на "А" група Черно море надви трудно с 3:2 Локомотив (Пловдив) и остави "смърфовете" в зоната на изпадащите. Особено атрактивна бе първата част на двубоя, в която паднаха цели четири попадения. Гостите повеждаха на два пъти чрез Юнес Бенжелюн, но варненци изравняваха с попадения на Илиев и Божилов. Победният гол отбеляза Адемар в началото на втората част.

Така варненци записаха 22-ри пореден мач без загуба на своя стадион "Тича" и вече са 7-и с 29 точки. Локомотив остава 14-ти с 12 точки - 2 по-малко от Локомотив (Мездра).

Двата отбора изиграха изключително първо полувреме, в което си отбелязаха цели четири гола. Шоуто започна още в 5-ата минута, когато френският защитник Юнес Бенжелюн засече с глава центриране на Даксон и не остави шансове за Илко Пиргов. Гостите от Пловдив можеха да увеличат преднината си, но не бяха съсредоточени в завършващата фаза.

Така се стигна до 28-ата минута, когато "моряците" получиха възможност да изпълнят пряк свободен удар. Зад топката застана Георги Илиев, който изпълни много добре в далечния на Ставрев ъгъл и изравни резултата. За попадението огромна вина носи и лошо построената от стража на "смърфовете" стена.

Този гол обаче не прекърши играчите на Локомотив и десет минути по-късно те отново излязоха напред в резултата. При ситуация идентична на първия гол Даксон центрира, Бенжелюн отново бе най-съобразителен в полето на варненци и ударът му с глава порази вратата на Черно море - 1:2.

Това обаче не бе всичко за първата част. В 44-ата минута Георги Илиев центрира от ъглов удар и Георги Божилов с атрактивна странична ножица възстанови равенството - 2:2.

Второто полувреме не отстъпваше по нищо на първата част. Съперниците се втурнаха в атака, за да търсят победата и набързо пропуснаха от удобни позиции. Все пак в 59-ата минута "моряците" за първи път в мача поведоха в резултата. Георги Божилов изпълни бързо тъч и изведе Адемар отляво. Бразилският бек навлезе в наказателното поле и шутира, топката премина през ръцете на отново неубедителния Стоян Ставрев за 3:2.

До края на мача играта доста се изнерви, а реферът Ахмед Ахмед показа общо единайсет жълти картони в срещата.

В последните минути на двубоя играчите на Наджи Шенсой установиха натиск, но непрестанните им изсипвания в полето на домакините не успяха да доведат до голово положение.


Виж коментарите (58)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).