Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (0)
11 точки лишиха Варна от финалната четворка на Балканската лига
Автор: Екип Varna24.bg 20:33 / 25.03.2010Коментари (7)655
© Bulgarianbasket.com
Столичният Левски победи Рилски спортист със 109:84 и по този начин се класира за Финалната четворка на Балканската лига. По този начин "сините" отстраниха актуалния шампион на надпреварата, след като мач номер 1 в Самоков приключи 89:75 в полза на тима на Александър Тодоров. Тройка с фаул, 01:20 минути преди края на Доналд Коул, се оказа ключовият момент в двубоя, благодарение на който носителите на Купата на България се класираха за първи път на полуфиналите в турнира.

Така Варна няма да приеме финалната четворка на Балканската лига, тъй като само при победа на Рилски спортист градът щеше да бъде предпочетен пред София.

Двубоят започна добре за "сините", които след първите минути водеха с 11:3, но силни изяви на Сашо Груев и Симо Найденов намалиха чувствително аванса за 8:11. По-малко от 5 минути преди края на частта, Рилски намали на 10:12 чрез Бърджис, но Славейков вкара тройка за 15:10. По-късно Боби Фрейзър бе точен на два пъти от фауллинията за 17:10. Груев и Престън обаче бяха в основата на серия от 6-0 за гостите от Самоков, а след това тройка на Груев изведе Рилски напред за 19:17. Пет безответни точки в последните секунди на Арън Харпър донесоха отново преднина на "сините" след 10 минути игра за 24:20.

Два поредни коша на Дейвид Бърджис, 8 минути преди почивката, първо изравниха резултата за 25:25, а след това и изведоха гостите отново напред за 27:25. Чековски изравни, но тройка на Престън направи резултата 30:27. Мачът продължи да се развива кош за кош, като домакините водеха, но с не повече от 3 точки. Стефан Георгиев изведе Левски напред за 39:34, а по-късно след два успешни наказателни на Доналд Коул "сините" излязоха напред с 8 точки за 42:34. По-късно благодарение на Арън Харпър и Асен Великов Левски поведе с 47:35. Харпър продължи да поддържа разликата на 13 точки за 50:37, а тройка на Доналд Коул направи 53:37, което бе и крайният резултат на полувремето.

В третата четвърт състезателите на Левски правеха всичко по силите си, за да запазят разликата. "Сините" поведоха в началото с 18 точки, но тройка на Найденов и бърз пробив на Сашо Груев намали дефицита на 13 за 44:57. По-късно точен изстрел от тройката на Боев и кош на Груев направиха разликата само 8 точки за 49:57. Арън Харпър отново увеличи аванса на 13 точки за 64:51 след два успешни наказателни удари. В следващата атака гостите не успяха, а Стефан Георгиев отново реализира и бе фаулиран в трапеца. Торо вкара наказателния удар и така Левски поведе с 67:51. Рилски свали отново на 14 точки за 69:55, като гостите заложиха на контратаки, но със спорна успеваемост. Кош на Станислав Славейков направи резултата 74:55, като един от два наказателни удари на Дейвид Бърджис в края на частта бе неуспешен и преди началото на последната и решителна последна част Левски водеше с 18 точки за 74:56.

В началото на последната част Левски поведе с 25 точки за 83:58. Тройка на Груев намали резултата на 24 точки за 61:85, а след това удържа набезите на сините. Роб Престън вкара за 63:85, 6 минути преди края. Харпър и Фрейзър отново изведоха напред Левски за 89:63, но последва тройка на Петровски за 66:89. Престън свали разликата на 20 точки с нов изстрел от зоната за три точки, 5:20 минути преди края. Сашо Груев продължи да тормози защитата на столичани, вкара кош и бе фаулиран, след което изпълни успешно наказателния удар - 72:89. По-малко от 4 минути преди финалната сирена успехът с над 14 точки разлика започна да се изплъзва на Левски. "Сините" бяха доста колебливи в нападение, докато Александър Груев се раздаваше напълно за гостите и така направи резултата 89:74 след два успешни наказателни, 3:45 минути преди края. Петровски направи 91:77 след тройка, но Стефан Георгиев пак изведе Левски с 16 напред. Мачът тръгна кош за кош, като единствената въпросителна бе кой от двата тима ще издържи психологически и ще се класира за следващата фаза. Тройка с фаул за Доналд Коул и 5-о нарушение на Александър Груев, даде ключова преднина на Левски за 101:81, 1:20 преди края. В оставащото време Левски увеличи предината на 25 точки за крайното 109:84.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А ''анадъму'' какво е, някаква турска дума ли?Тук се говори на български и то правилен, а не дръндЮвски!
0
 
 
Ахахах ти ли ще ме засегнеш ве палячо, казвам ти, че не знаеш как се пише дръндьо и се палиш като момиченце, да не се разрева, прост си баце, даже изобщо не ми се занимава с някакъв малъл олигофрен, който се мисли за голям разбирач, така че каквото и да си пишеш не ме интересува и няма намерение да ти отговарям, само ще затъпея от спорове със злобни индивиди като теб, които не търпят на критика и си показват веднага простотиите
0
 
 
...слушай бе чук...писна ми от тъпотиите ти...анадъму...най- вероятно не знаеш къде е залата,най вероятно не знаеш имената на никой от баскетболистите...по коментарите ти си личи ,че си пълен лаик и безхаберник на темата баскетбол и най-накрая най-вероятно си някой пъпчасъл дрисльо дето тръгмал да ми дава акъл, как се пише Дръндю...пише се така както на мен ми харесва...дано съм те засегнал достатъчно, та отговорът ти да бъде ПОСЛЕДНИЯТ ти коментар в темата баскетбол...
0
 
 
Да не ходят в София, само ще изхарчат пари за бензин, загубата ни от Левски е сигурна, а Дръндю първо се научи как се пише ДръндЬО и тогава говори кой бил тъп
0
 
 
Каква едно точка бе, 11 точки точки повече. Левски вчера разпиля самоковци, защото имат повече хора на пейката и двете им звезди Харпър и Коул са машини за точки. Левски е фаворит за купата и дано я спечелят. Ние ще се борим за третото място.
0
 
 
Да е*а, тоя смешен отбор не му спира късмета, нашите няма смисъл да ходят, ще паднем в София
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: