Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (0)
Черно море надигран лесно от Лукойл
Автор: Екип Varna24.bg 21:23 / 31.03.2010Коментари (5)503
© Ole-bg.com
Шампионът от Лукойл Академик постигна лесна и очаквана победа в последния мач от XXI кръг на Националната Баскетболна Лига, след като се наложи при домакинството си на Черно Море (Варна) със 104:79. Най-резултатен за „студентите" беше Уили Дийн, който реализира 30 точки, а Чавдар Костов добави 19 за успеха. За варненци, които не успяха да се противопоставят на по-класния си съперник, Хрисимир Димитров отбеляза 19 точки, а Васил Кьосев се отчете с 11.

Домакините поведоха с 4:0, но баскетболистите на Черно море отговориха бързо и след пет точки на Александър Янев и две  на Хрисимир Димитров, поведоха със 7:6. Шампионите си върнаха много бързо лидерството, но така и не успяваха да натрупат аванс по-голям от 5 точки. До края на първата част това се случи и Лукойл, след като прекърши съпротивата на съперника си и поведе със 17 точки - 31:14. Възпитаниците на Йовица Арсич продължиха с доброто си представяне и в началото на втората четвърт и разликата бързо скочи на 21 точки - 39:18, което принуди Даниел Димитров да вземе едноминутно прекъсване. Наставленията на младия специалист дадоха някакъв резултат и варненци съумяха да намалят изоставането си на 16 точки - 25:41, пет минути преди почивката. До края на полувремето домакините играха по-организирано и се оттеглиха на почивката при резултат 58:33 в тяхна полза.

И през второто полувреме ситуацията на терена не се промени, като третата част ще се запомни най-вече с няколко красиви изпълнения на Уили Дийн. Голямата разлика доведе до отпускане в редиците на домакините, но варненци не съумяха да се възползват от това и след 30 минути игра разликата от 25 точки се запази - 80:55. Последната четвърт се игра само за протокола, като за Лукойл в игра влязоха и някои от младите надежди на „студентите" - Калин Христов и Емил Дурчев. Това не повлия на резултата и последния съдийски сигнал дойде при резултат - 104:79 в полза на Академик.

Източник: Sportal.bg







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Юлианчо,на теб почти винаги не ти се разбира,но ти прощават.Така,че като прочетеш някой смислен и баскетболно интелигентен коментар,точно ти,с блестящите си познания по български и баскетбол,чети и се учи!
+1
 
 
...навремето дъртия Вуцов казваше така...играем с това с което разполагаме...в България центрове са Жоро Давидов, Торо и Николай Върбанов...Трънката от както го взехме от Преслав се работи по него за да бъде център....това е...баскетболът е игра на високите...това, че няма достатъчно антропология в национален мащаб никой не е виновен...за Бакович...значи това момче е високо... в очите на някоя девойка дори много симпатично, но когато заиграе баскетбол все едно топката му е назана с грес...сигурен съм обаче, че ако остане в отбора догодина нещата ще се пооправят...и последната част на коментара ти....връщам се на думите си за "Фил Джаксан"...значи ти не си гледал мача на нашите с Белград във Варна...само ще ти кажа ,че на мъже повтарям на мъже съдиите свириха около десет пъти носена топка...нещо което се изкоренява от първи до четвърти клас...та как да играем в защита ,като тези състезатели бяха спуквани от кросове в морската градина все едно ще се състезават с Асафа вместо да играят баскетбол....как да не правят крачки, като човека който им водеше тренировките има показва как да не правят крачки като прави крачки...как да направим бърза атака ,като дрибъл дрибъл дрибъл та чак да му се доповръща на човек...как да не ни пресекът пас ,като подаваме пас наляво с дясна ръка и прочие и прочие...значи Даниел, защо го защитавам аз...защото смятам че треньор на мъжки отбор трябва да работи със завършени състезатели,а не с това да ги учи на а бе о на баскетбола...това се учи от треньорите, които са преди него...Владо Янчев....на ви една топка и едно дриблира от единия кош до другия а до него бягат над 20 деца...е няма как да стане...и за това сега нещата не вървят.....но и имайки пред вид младостта съм убеден че след година максимум две ще сме фактор...до тогава трябва търпение и съпорт...що се касае за последното поне от мен го има винаги...значи тук ще бъда малко пристрастен но добър отбор ще имаме когато 94 станат мъже....поне за сега смятам че Патрика работи правилно...оффффф писна ми отива да си отворя една бира...
-1
 
 
/когото толкова ти и онзи дето вземаше решения на срещата от твое име/Това не разбрах. Колкото до времето. Черно Море от 2 години е с този индвид, гледах достатъчно мачове на отбора, вярно повечето по ТВ но пак гледах. Колев е четворка, добре е ти да го разбереш, това не е център. А когато насреща си имаш грамотен отбор, не излизаш срещу него е ниски крила и гардове а с високи играчи. Бакович не разби ли Белград като гост, как така не игра и минута срещу Лукойл ? Лятото може да се видим и на чаша бира да ти чуя обясненията. Даниел просто не е треньор, 2 годин наред нито имаме защита нито идея в атака, то само с изяждане на паркета не става. И как да има желание, когато липсва тактиката, да си се замислял за това ?
+1
 
 
...още един път да ти го повторя и като се прибереш от чужбина ще ти го набия в главата....трънката дето го броиш за четворка играе център...изтегли си тази програма...Readon TV Movie Radio Player...тук ще гледаш мачовете директно, а не да коментираш по статистика...и тогава ще видиш че Даниел /когото толкова ти и онзи дето вземаше решения на срещата от твое име/не е толкова виновен...защото ако беше видял играта на Васил Кьосев и Тишо снощи щеше да ти стане ясно колко голяма е разликата от отбор струваш 100 пъти повече от нашия...времето е това което ще ни направи отбор,а не желанието на за светкавичен резултат...не може състезатели които до вчера ги подговяше "Фил Джексън"днеска да са равностойни на Перо антич или Уили Дийн...а това дето Ценов го разправяше ,че ще видим друг отбор и хора които ще изядат паркета го имаше в един единствен мач...като няма душа и сърце който и да е треньор все тая...а гарнирано и с неумение да реализираш става трагично...
-1
 
 
26 минути сме играли с центровете, Бакович дори и секунда не е записал. Само така Даниеле, срещу Плевен номера минава, ама срещу Лукойл се вижда хала. И загубата не е проблема, в Правец всеки пада, ама дори като са играли с резевите си, не сме били в състояние поне да намалим резултата. 14 минути да играеш е 1 мощно крило, 3 леки крила и плеймейкър, или 3 гарда и леко крило. Егати нововъведението на "младият специалист". Само като прочета това ме напушва смях. Дано след ерата Даниел, никога повече нямаме такива "специалисти".
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: