Черно море надигран лесно от Лукойл

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
21:23 / 31.03.2010
503
Шампионът от Лукойл Академик постигна лесна и очаквана победа в последния мач от XXI кръг на Националната Баскетболна Лига, след като се наложи при домакинството си на Черно Море (Варна) със 104:79. Най-резултатен за „студентите" беше Уили Дийн, който реализира 30 точки, а Чавдар Костов добави 19 за успеха. За варненци, които не успяха да се противопоставят на по-класния си съперник, Хрисимир Димитров отбеляза 19 точки, а Васил Кьосев се отчете с 11.

Домакините поведоха с 4:0, но баскетболистите на Черно море отговориха бързо и след пет точки на Александър Янев и две  на Хрисимир Димитров, поведоха със 7:6. Шампионите си върнаха много бързо лидерството, но така и не успяваха да натрупат аванс по-голям от 5 точки. До края на първата част това се случи и Лукойл, след като прекърши съпротивата на съперника си и поведе със 17 точки - 31:14. Възпитаниците на Йовица Арсич продължиха с доброто си представяне и в началото на втората четвърт и разликата бързо скочи на 21 точки - 39:18, което принуди Даниел Димитров да вземе едноминутно прекъсване. Наставленията на младия специалист дадоха някакъв резултат и варненци съумяха да намалят изоставането си на 16 точки - 25:41, пет минути преди почивката. До края на полувремето домакините играха по-организирано и се оттеглиха на почивката при резултат 58:33 в тяхна полза.

И през второто полувреме ситуацията на терена не се промени, като третата част ще се запомни най-вече с няколко красиви изпълнения на Уили Дийн. Голямата разлика доведе до отпускане в редиците на домакините, но варненци не съумяха да се възползват от това и след 30 минути игра разликата от 25 точки се запази - 80:55. Последната четвърт се игра само за протокола, като за Лукойл в игра влязоха и някои от младите надежди на „студентите" - Калин Христов и Емил Дурчев. Това не повлия на резултата и последния съдийски сигнал дойде при резултат - 104:79 в полза на Академик.

Източник: Sportal.bg


Виж коментарите (5)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).