Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Баскетболистите с разгромна победа в Ботевград
Автор: Екип Varna24.bg 21:57 / 03.04.2010Коментари (5)646
© Bulgarianbasket.com
Черно море надви състава на Балкан насред Ботевград с 96:73. Гостите от Варна направиха страхотен мач, като във втората половина на двубоя преднината им достигна 30 точки.  

Най-резултатен за победителите беше Димитър Мираковски с 20 точки и 6 асiстенции, Тихомир Желев добави 17 точки, 8 борби и 7 асистенции, а  Александър Янев приключи срещата с 18 точки в своя актив.

Иван Лилов отбеляза 15 точки, а Мартин Маринов и Мариян Тасич се отличиха с по 14 при тежката загуба на домакините.

Срещата започна изключително оспорвано и след три минути игра резултатът беше 7:7. Последваха силни изяви на Хрисимир Димитров и Тихомир Желев, които изведоха Черно море напред в резултата - 12:7 и това принуди треньора Петър Клечков да вземе прекъсване. След кратката почивка Иван Лилов вкара от зоната за три точки за 10:12. В следващите няколко минути домакините играха много стабилно в защита и това им помогна да изравнят резултата за 14:14. „Зелените" излязоха напред с две точки след пробив на Бозов, но Черно море отговори с две точни стрелби от зоната за три точки на Мираковски и Янев за 22:16. До края на частта гостите не позволиха на съперника си да изравни - 29:26.В началото на втората част гостите започнаха по-концентрирано  и след забивка на Гари Уеър и тройка на Хрисимир Димитров, варненци водеха с 33:26. Домакините се активизираха и след тройка и пробив на Иван Лилов, както и добра игра на Атанас Радев и Йордан Бозов, Балкан изоставаше с една точка - 36:37. Последва лек спад в играта на възпитаниците на Петър Клечков, което позволи на варненци отново да дръпнат с 10 точки, след като Александър Янев, Тихомир Желев и Хриси Димитров показаха точна стрелба за 46:36. В последната минута на първото полувреме Мартин Маринов отбеляза от зоната за три точки, а Иван Лилов беше точен от линията за наказателен удар и почивката дойде при резултат 46:41 в полза на „моряците".

През второто полувреме домакините се опитаха да изравнят резултата, но неточната им стрелба, позволи на Черно море да поведе с 11 точки - 54:43 след тройки на Тихомир Желев и Димитър Мираковски. В тези минути ботевградчани изглеждаха изнервени и това водеше до много от грешките им. Евроинс Черно Море продължи с добрата си игра и след нова тройка на Мираковски и кош на Хриси Димитров, варненци си осигуриха аванс от 16 точки - 59:43. Домакините отговориха с четвъртата тройка в мача на Мартин Маринов, но въпреки това разликата беше 15 точки - 46:61. Наставникът на "зелените" взе прекъсване, но това по никакъв начин не се отрази на развоя на срещата и последният съдийски сигнал дойде при резултат 96:73.

Източник: Sportal.bg








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
О,не!Изплаших се! В защита-'добре'????Я да извадим точките от фалове,които биха? А КОМЛЕКСкАРЧЕТО само може да се кефи на умните ти коментари и хубавия ти,правилен и цветущ език! И дай Боже всеки му такива сензации! И да се повтарят,както с "Левски" миналата година!!!!!
-2
 
 
Е това днес беше сензация. Тройките влизаха, кошовете влизаха, в защита добре. Много хубава победа. А на комплекскарчето под мен, само едно ще кажа. Отрепко, продължавай така да провокираш. Не знаеш какво си просиш.
0
 
 
Браво!Страхотна игра! Жалко само за "феновете"като Юлианчо!Няма да са от доволните тази вечер!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: