Баскетболистите с разгромна победа в Ботевград

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
21:57 / 03.04.2010
646
Черно море надви състава на Балкан насред Ботевград с 96:73. Гостите от Варна направиха страхотен мач, като във втората половина на двубоя преднината им достигна 30 точки.  

Най-резултатен за победителите беше Димитър Мираковски с 20 точки и 6 асiстенции, Тихомир Желев добави 17 точки, 8 борби и 7 асистенции, а  Александър Янев приключи срещата с 18 точки в своя актив.

Иван Лилов отбеляза 15 точки, а Мартин Маринов и Мариян Тасич се отличиха с по 14 при тежката загуба на домакините.

Срещата започна изключително оспорвано и след три минути игра резултатът беше 7:7. Последваха силни изяви на Хрисимир Димитров и Тихомир Желев, които изведоха Черно море напред в резултата - 12:7 и това принуди треньора Петър Клечков да вземе прекъсване. След кратката почивка Иван Лилов вкара от зоната за три точки за 10:12. В следващите няколко минути домакините играха много стабилно в защита и това им помогна да изравнят резултата за 14:14. „Зелените" излязоха напред с две точки след пробив на Бозов, но Черно море отговори с две точни стрелби от зоната за три точки на Мираковски и Янев за 22:16. До края на частта гостите не позволиха на съперника си да изравни - 29:26.В началото на втората част гостите започнаха по-концентрирано  и след забивка на Гари Уеър и тройка на Хрисимир Димитров, варненци водеха с 33:26. Домакините се активизираха и след тройка и пробив на Иван Лилов, както и добра игра на Атанас Радев и Йордан Бозов, Балкан изоставаше с една точка - 36:37. Последва лек спад в играта на възпитаниците на Петър Клечков, което позволи на варненци отново да дръпнат с 10 точки, след като Александър Янев, Тихомир Желев и Хриси Димитров показаха точна стрелба за 46:36. В последната минута на първото полувреме Мартин Маринов отбеляза от зоната за три точки, а Иван Лилов беше точен от линията за наказателен удар и почивката дойде при резултат 46:41 в полза на „моряците".

През второто полувреме домакините се опитаха да изравнят резултата, но неточната им стрелба, позволи на Черно море да поведе с 11 точки - 54:43 след тройки на Тихомир Желев и Димитър Мираковски. В тези минути ботевградчани изглеждаха изнервени и това водеше до много от грешките им. Евроинс Черно Море продължи с добрата си игра и след нова тройка на Мираковски и кош на Хриси Димитров, варненци си осигуриха аванс от 16 точки - 59:43. Домакините отговориха с четвъртата тройка в мача на Мартин Маринов, но въпреки това разликата беше 15 точки - 46:61. Наставникът на "зелените" взе прекъсване, но това по никакъв начин не се отрази на развоя на срещата и последният съдийски сигнал дойде при резултат 96:73.

Източник: Sportal.bg



Виж коментарите (5)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).