Черно море в Топ 300 в света

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
20:43 / 05.04.2010
1120
Варненският Черно море е на 292-о място е Черно море в световната клубна ранглиста, изготвена от Международната федерация по футболна история и статистика (ИФФХС) след изиграването на всички мачове по света за месец март. Моряците са със 72.5 точки и делят позицията си с мексиканския Сантос Лагуна. Левски остава лидер сред българските отбори в ранглистата. Българските шампиони са със 102 точки на 144-о място, което делят с турския Трабзонспор, австрийския Аустрия Виена и бразилските Ботафого и Коритиба.

ЦСКА е на 186-о място с 92 точки, колкото има и аржентиският Архентинос Хуниорс. Литекс от своя страна е на 312-о място със 70 точки, колкото имат още сингапурския Хоум Юнайтед, Гънърс Хараре от Зимбабве, германският Айнтрахт Франкфурт, американският Хюстън Динамо и чилийският Евертън Вина дел Мар.

Най-добрият отбор в света за месец март е испанският Барселона пред японския Кашима Антлърс. Аржентинският Естудиантес събра 10 точки повече от Барселона, но южноамериканците загубиха мач от вътрешното си първенство и това бе приспаднато от общия им рейтинг. Каталунците пък останаха непобедени през месец март, което затвърди лидерската им позиция в цялостната ранглиста от началото на сезона.

Естудиантес е втори в генералното подреждане, а трети е германският Вердер Бремен. Четвърто място заема английският Челси, докато сънародниците им от Манчестър Юнайтед остават на пето място след загубата от германския Байерн Мюнхен в Шампионската лига. Баварците са 10-и, като пред тях са италианският Рома, английският Арсенал, украинският Шахтьор Донецк и бразилският Крузейро.


Виж коментарите (3)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).