Баскетболистите биха Левски в драма в последните секунди

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (8)
21:20 / 06.04.2010
978
Баскетболистите на Черно море спечелиха в уникална драма гостуването си на Левски в мач от 23-ия кръг на Националната баскетболна лига. Варненци надделяха с 86:85 (24:16, 23:27, 30:19, 9:23) в инфарктни последни секунди. Тимът от морската столица трябваше да се справя без двама основни баскетболисти - капитанът Симеон Ценов и направилият супер силен мач в Ботевград Тихомир Желев, които са контузени. Въпреки липсата на двамата, тимът от Варна водеше през целия мач като на моменти разликата достигаше дори 17 точки. В последната четвъртина обаче "моряците" намалиха значително темпото заради умора и натрупани много лични нарушения. В края Александър Янев и Васил Кьосев седнаха на пейката за по пет лични нарушения, а Хрисимир Димитров и Гари Уеър дълго време висяха с по четири. Левски намаляше постоянно разликата и секунди преди края успя дори да обърне резултата в своя полза - 85:84. Това стана след грешка при изнасянето на топката от страна на варненци. При последното нападение за гостите Димитър Мираковски изчака края на атаката, с който идваше и краят на мача, и опита самостоятелен пробив, но не можа да се разпише. Гари Уеър обаче направи уникална добавка за крайния успех с 86:85.
Варненци спечелиха 43 борби срещу 30 за домакините. Най-резултатен за тима от морската столица бе Васил Кьосев с 26 точки. Младокът изнесе страхотен мач и се справи до голяма степен с опеката на Аарън Харпър, но в последните пет минути и неговото добро ниво спадна. Александър Янев постигна дабъл дабъл с 14 точки и 10 борби, добавяйки към актива си и пет асистенции. Гари Уеър направи много добър мач и завърши с 16 точки и 9 борби. Опитният Хрисимир Димитров се отчете с 10 точки, 9 борби и 4 асистенции, а плеймейкърът Димитър Мираковски вкара 8 точки, спечели 8 борби и даде 7 асистенции. Крум Дойчинов вкара 7 точки, Николай Колев - 4 , а Симеон Илиев вкара много важна тройка, която бе една от осемте за Черно море.
Така моряците взеха втора поредна победа като гости и са все по-близо до третото място. Следващият вторник (13 април) пък двата тима излизат отново в зала Универсиада в полуфинална среща от Балканската лига.


Виж коментарите (8)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).