Три международни тенис турнира през май в Пловдив и Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:30 / 08.04.2010
271
Три международни турнира за мъже с награден фонд по 10 000 долара, валидни за световната ранглиста на АТР, ще бъдат организирани през месец май във Варна и Пловдив. През 2010 г. Българска федерация по тенис планира общо шест фючърса за мъже - с един повече от миналата година. По традицията втората серия ще е през август.

Професионалните турнири започват с "Варна Къп I" и "Варна Къп II" в морската столица на България. Първият турнир е от 1 до 9 май, вторият ще започне с квалификации паралелно с решаващите срещи от първия и ще завърши на 16 май. Турнирите се организират от БФТ и ТК "Черно море Елит" със съдействието на Община Варна.

От 15 до 23 май в Пловдив ще се проведе третият фючърс от поредицата - "Пълдин Къп", организиран от БФТ и ТК "Локомотив" Пловдив с подкрепата на Община Пловдив.

Трите турнира са с основни схеми за 32 състезатели - 20 директно приети, осем от квалификация и четири с "уайлд кард", които ще бъдат обявени в последния момент. Квалификациите са за 48 състезатели, като целта е всички желаещи българи да могат да участват в тях. Турнирен директор на двата турнира във Варна е капитанът на националния ни отбор за мъже за Купа "Дейвис" Огнян Илиев, а капитанът на женския ни тим за "Фед Къп" Дора Рангелова е директор на турнира в Пловдив.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).