Желев аут за Балканската, Уеър свалил 15 килограма

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
21:26 / 08.04.2010
378
Тихомир Желев ще пропусне мачовете от финалната четворка в Балканската лига, които ще се проведат от 13 до 15 април в София. Младокът е с контузия и Даниел Димитров не иска да го рискува. „Травмата му е на такова място, че евентуално форсиране може да я усложни. Така че той се нуждае от 10-дневно възстановяване и по-скоро няма да играе във финалната четворка на Балканската лига. Симеон Ценов започва тренировки и ще разчитаме на него срещу „Рилски спортист“, уточни Даниел Димитров.
Той призна, че в отсъствието на Тихомир, Хрисимир Димитров ще е евентуален заместник на Димитър Мираковски на поста плеймейкър. „Хриси е най-опитният ни играч и е нормално, когато трябва, да помага на тази позиция. Имаме един отличен играч на поста, който е с голямо бъдеще, но все още не е готов – Станислав Цонков“, обясни 42-годишният треньор.
Американският център на „Черно море“ Гари Уеър е свалил 15 килограма, откакто е дошъл във Варна в началото на годината. 27-годишният баскетболист се представяше много слабо в първите си двубои, но в последно време показва силни игри и дори донесе победите в два от мачовете. „Когато дойде, беше с по-сериозно тегло. Сега е с 15 килограма надолу. Сам си наложи да пази диета, след като видя, че не се представя на ниво. От цялостния му престой при нас ни показа, че той е добро момче“, обясни Симеон Варчев.
Даниел Димитров пък призна, че Гари все още искал смяна по време на мачовете. „Това показва, че чисто физически има още какво да се желае откъм подобряване на формата му. Почне ли да се справя, без да иска смяна, със сигурност ще има по-високи показатели дори от тези, заради които го привлякохме“, уточни треньорът.

Източник: Александър Дечев, Народно дело


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).