Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Наричат Васко Кьосев "новият Стойков"
Автор: Екип Varna24.bg 16:18 / 09.04.2010Коментари (0)594
© Радост Георгиева
След страхотната победа на „Евроинс-Черно море“ над „Левски“ като гост един от водещите спортни сайтове – Sportal.bg, оцени по достойнство играта на варненци. Двама баскетболисти на „моряците“ попаднаха в идеалната петица на изминалия кръг, според медията.

Най-резултатният състезател в двубоя – Васил Кьосев (26 точки, 5 асистенции, 4 отнети топки, 3 борби), абсолютно заслужено си спечели място на позиция №2. Младокът е наречен от Sportal.bg новият Стойков. „Талантливият варненец беше много ефективен в нападение, а също така направи впечатление и с агресивната си защита срещу топреализатора на "сините" Арън Харпър. Реализаторските възможности на Кьосев, самочувствието, с което играе, както и голямото му желание и непримиримост няма как да не ни напомнят за друг баскетболист, излязъл от варненската школа, а именно Тодор Стойков“, пише медията.

Американецът Гари Уеър пък е безспорният №1 на кръга на поцията център. Той се отчете срещу „сините“ с 16 точки, 9 борби, 2 асистенции, 1 "чадър". „Доскоро играта на Гари Уеър бе преглъщана със смесени чувства от феновете на варненския клуб, преди състезателят да се превърне в съставна част от изглеждащия като прероден отбор на Даниел Димитров. Надали "моряците" щяха да изглеждат по същия начин при двете си победи на чужд терена през последната седмица, съответно над „Балкан“ и „Левски“, без наличието на Уеър на терена. Възвръщайки формата си американецът се превръща в страшилище за своите противници в подкошието, като доказателство за това са последните му изяви. Той вкара решаващия кош за „Черно море“ за победата над „Левски“ в "Универсиада" с 86:85. Възпитаникът на Пърдю бутна топката в коша на "сините", 0,6 секунди преди края на двубоя в мач, в който за варненци не могат да не бъдат изтъкнати и изявите на Димитър Мираковски, Васил Кьосев, Александър Янев и опитният Хрисимир Димитров“, пише сайтът.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: