Наричат Васко Кьосев "новият Стойков"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:18 / 09.04.2010
594
След страхотната победа на „Евроинс-Черно море“ над „Левски“ като гост един от водещите спортни сайтове – Sportal.bg, оцени по достойнство играта на варненци. Двама баскетболисти на „моряците“ попаднаха в идеалната петица на изминалия кръг, според медията.

Най-резултатният състезател в двубоя – Васил Кьосев (26 точки, 5 асистенции, 4 отнети топки, 3 борби), абсолютно заслужено си спечели място на позиция №2. Младокът е наречен от Sportal.bg новият Стойков. „Талантливият варненец беше много ефективен в нападение, а също така направи впечатление и с агресивната си защита срещу топреализатора на "сините" Арън Харпър. Реализаторските възможности на Кьосев, самочувствието, с което играе, както и голямото му желание и непримиримост няма как да не ни напомнят за друг баскетболист, излязъл от варненската школа, а именно Тодор Стойков“, пише медията.

Американецът Гари Уеър пък е безспорният №1 на кръга на поцията център. Той се отчете срещу „сините“ с 16 точки, 9 борби, 2 асистенции, 1 "чадър". „Доскоро играта на Гари Уеър бе преглъщана със смесени чувства от феновете на варненския клуб, преди състезателят да се превърне в съставна част от изглеждащия като прероден отбор на Даниел Димитров. Надали "моряците" щяха да изглеждат по същия начин при двете си победи на чужд терена през последната седмица, съответно над „Балкан“ и „Левски“, без наличието на Уеър на терена. Възвръщайки формата си американецът се превръща в страшилище за своите противници в подкошието, като доказателство за това са последните му изяви. Той вкара решаващия кош за „Черно море“ за победата над „Левски“ в "Универсиада" с 86:85. Възпитаникът на Пърдю бутна топката в коша на "сините", 0,6 секунди преди края на двубоя в мач, в който за варненци не могат да не бъдат изтъкнати и изявите на Димитър Мираковски, Васил Кьосев, Александър Янев и опитният Хрисимир Димитров“, пише сайтът.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).