Сумисти разтърсиха Мол Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
00:54 / 13.04.2010
1044
Националният отбор на България по сумо направи зрелищна демонстрация в най-големия мол във Варна. Президентът на федерацията Петър Стоянов реши, че до младите хора може да се стигне най-лесно именно в голям търговски център и така най-добрите ни състезатели показаха специфични техники от древния японски спорт. Сред тях бе и шестгодишният син на шефа на родното сумо Здравко, който показа завидни умения в автентичното бойно изкуство. Демонстрацията имаше за цел да презентира предстоящото европейско първенство за мъже, жени, юноши и девойки. То ще е именно във Варна от 25 до 28 май. В него участие са заявили над 350 сумисти от Стария континент.
Събитието бе първата подобна демонстрация на сумото в неспортно съоръжение, а първите коментари са повече от положителни. Лично Стоянов бе човекът, който разясняваше тънкостите, движенията, правилата и стойностите на сумото. Зрителите се бяха разположили не само около дохиото, но и изпълниха всяко място, даващо видимост към демонстрацията на 4-те етажа на Mall Varna.
Освен Здравко Стоянов, в шоуто се включиха Димитър Димитров, Тодор Джуров, Михаил Илиев, Анна Методиева и Мария Георгиева. Заради здравословни проблеми заявеният участник Христо Христов гледаше отстрани и само напътстваше другите.

Източник: Александър Дечев, Народно дело


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).