Румен Николов учи най-много от Борносузов и Данчо Юруков

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
14:01 / 16.04.2010
2039
Надъхан да играе редовно и да вкара за „Черно море“ е Румен Николов. При 2:0 срещу „Локо“ (Мездра) нападателят реализира първото си попадение в елита и вчера почерпи съотборниците си преди тренировката.
Синът на Валери Николов-Берти смята, че оттук нататък бъдещето му е свързано изцяло с „Тича“. „Зная, че само от мен зависи докъде ще стигна във футбола. Надявам се с поведението си в тренировките и играта си в мачовете да показвам, че заслужавам място в състава и когато получавам доверието, да се отблагодарявам с голове“, каза за „Народно дело“ Румен. Последният призна, че опитните футболисти са го приели добре, а като цяло се радва на подкрепа и толерантно отношение от всички. „Най-много научавам от Атанас Борносузов и Данчо Юруков. Двамата сякаш са ме взели под свое крило и ми помагат да се развивам. Нямам търпение също да играя заедно с Жоро Илиев, Даниел Георгиев, Миро Манолов и Милен Петков“, каза още Румен. На първо време неговото желание е „Черно море“ да завърши по най-добрия начин сезона, като вземе колкото се може повече точки в оставащите 6 мача. По-далечната му мечта е да излезе с „моряците“ в Европа. „Тази година отстъпихме малко от позициите си, но догодина, след като се върнат контузените ни лидери, отново ще сме познатата сила. Този отбор на „Черно море“ още не е стигнал зенита си“, допълни 20-годишният Николов. Последният уточни, че носи №90, тъй като номерът символизира годината му на раждане.

Баща му е ритал за „моряците“ през 80-те

Бащата на Румен – Валери Николов, е бивш футболист на „моряците“ от 80-те години. Във футболните среди Валери е известен като Берти заради физическата си прилика с големия футболист и треньор на Германия Берти Фогтс. Любопитно е, че подобно на именития немец Валери също е десен бек.
За „Черно море“ Николов-старши дебютира едва на 17 години в мач за купата във Велико Търново. За представителния тим е изиграл 2 любопитни мача в „А“ група. В първия „Черно море“ губи с 1:4 от „Локомотив“ (Сф) на бившия вече „Юрий Гагарин“, след като Бойчо Величков вкарва хеттрик за гостите. Във втория варненци падат с 1:7 от „Славия“ на „Овча Купел“. Тогава Светозар Светозаров си набутва два автогола. „За „Черно море“ играх повече в „Б“ група. Радвам се, че сега синът ми получава шанс да се утвърди в представителния тим на клуба в „А“ група и дай боже да постигне успехи с него“, заяви за „Народно дело“ Валери.


Може да успее във футбола

Според Атанас Борносузов нападателят Румен Николов притежава качества и характер да успее във футбола. „На терена играе с хъс, движи се по целия фронт на атаката, комбинативен е и има нюх за пласиране. Остава само да бележи по-често, тъй като головете са критерият за централен нападател“, заяви за „Народно дело“ Наката. Последният допълни, че ще помага на таланта да развие дарбата си и ако поиска, е готов да му дава съвети и напътствия. „Още в оставащите 6 мача мисля, че Румен може да се превърне в приятната изненада на първенството, при положение че запише повечко игрови минути. Хубавото е също, че около него са доказани и опитни изпълнители. Румен, Даниел Димов и Тошко Колев са бъдещето на „Черно море“. Това, че са местни момчета, а Дидко и Тошко са и кадри на клуба, им помага да печелят по-лесно публиката и да се радват на нейната подкрепа“, завърши Наката.


Преди две години се разминал с Бетис
Преди 2 години Румен Николов се разминал по нелеп начин с трансфер в испанския „Бетис“. Талантът е карал проби във втория отбор на клуба, но по време на тренировка къса менискус и претърпява операция.
Иначе Румен е юноша на „Спартак“ (Варна). На 15 години преминава в „Нафтекс“, където изкарва 4 години. Два пъти е шампион на България с юношите на клуба, за които вкарва редовно, има мачове и за юношеския национален тим. С мъжете на „Нафтекс“ тренира редовно и участва в контроли. Подписва първи професионален договор с бургазлии, но впоследствие не му дават шанс за изява. През януари 2009-а преминава в „Черно море“ и завършва средното си образование във варненското Спортно училище „Георги Бенковски“.
За Румен бившият треньор на „моряците“ Никола Спасов казваше: „Взех го не защото сме играли заедно с баща му, а защото е футболист с качества. От него зависи доколко ще ги развие.“


Източник: Недко Петров, Народно дело


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).