Баскетболистите без право на грешка днес, Алексиев пропуска мача

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:09 / 17.04.2010
397
Старши треньорът на „Евроинс-Черно море“ още не може да си намери място за загубата от „Левски“ в полуфинала на Балканската лига по баскетбол, игран във вторник. „Още не мога да преглътна факта, че поднесохме на тепсия купата на „Левски“. Нашето участие там завърши още във вторник, а от сряда мислим за тежката серия, в която влизаме, и няма време за връщане към преживяното“, коментира Даниел.
Днес неговият отбор гостува на „Черноморец“ в Бургас, във вторник приема „Ямбол“, а до края на редовния сезон има мачове в Плевен със „Спартак“ и във Варна с „Лукойл Академик“. Юношата на „Черно море“ Пламен Алексиев няма да играе срещу родния си клуб в 18 ч. Плеймейкърът на „Черноморец“ (Бургас) е контузен и няма да може да помага на тима си в следващите две седмици. Пламен получи травмата по време на мача с „ЛУКойл Академик“ в Правец миналата седмица. Друг основен състезател на „акулите“ - Асен Саралийски, тренира на облекчен режим, също заради контузия.
„Очаквам единствено победа в Бургас, с цялото ми уважение към отбора на „Черноморец“. Трябва да запазим възходящия ритъм напоследък, който бе развален с второто полувреме срещу „Левски“. Това, че Пламен Алексиев няма да играе, си има добра и лоша страна. От една гледна точка на всеки тим му се отразява, когато цял сезон е играл с един плеймейкър, а от друга – там има две момчета, които чакат своя шанс – Искрен Иванов и Димитър Рошманов. При нас пък Тихомир Желев пропуска мача“, каза още Даниел.
По думите му всеки един негов баскетболист сам определя игровото си време на терена. „Ще гледаме да разширим максимално състава в следващите мачове и когато можем, ще даваме отдих на повечето основни състезатели. Дано да се получи. Играем такива мачове, които се решават в последните минути винаги. Всеки един баскетболист си определя сам времето на терена“, категоричен е треньорът.
Той очаква Тихомир Желев да е готов следващата седмица, но не е сигурен дали за мача във вторник или за този в събота. Димитър Мираковски пък вече не играе на инжекции, а само на обезболяващи хапчета.

Източник: Александър Дечев


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).