Звездоманията провалила баскетболистите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:31 / 19.04.2010
594
“Съживихме мъртвеца, защото домакините не бяха побеждавали 2 месеца и половина и са твърдо осми пред плейофите“, заяви за „Народно дело“ треньорът на баскетболния Черно море Даниел Димитров след загубата от Черноморец в Бургас. Според него причините за поражението са вирване на носовете, звездомания на някои състезатели и тотално подценяване на съперника. „Начинът, по който започнахме, нямаше нищо общо с този от срещите ни в последния месец. Ние обаче не притежаваме такава класа, че да променим нещата в хода на двубоя“, допълни Димитров.
Той разкри, че Гари Уеър бързо е натрупал 4 фаула и го сменил в края на полувремето, а в края на третата четвърт Мираковски напуснал за пет лични нарушения. „Всъщност третата четвърт бе единствената от четирите, която спечелихме - със 17:14. В нея обаче допуснахме 9 грешки, а в първата – 10. Като цяло пък толкова брак в нападение никога не сме имали. Дори да бяхме победили, нямаше да е заслужено, щом показахме такова отношение към баскетбола“, завърши Димитров.

Загубата в Бургас намали шансовете на „Черно море" за третото място преди плейофите. „Ако искаме да станем трети, трябва да спечелим оставащите 3 мача от редовния сезон. Нещо, което не е невъзможно, ако сме си извадили поуки от двубоя с „Черноморец“, каза Даниел Димитров. Утре варненци приемат „Ямбол“, в събота гостуват в Плевен, а на 28 април са домакини на „ЛУКойл Академик“. „Призоваваме публиката да дойде във вторник в зала „Христо Борисов“ и да ни помогне, защото ямболци също имат шанс за третото място. Срещу тях през сезона сме записали една домакинска победа и две загуби като гости“, допълни Димитров.
Треньорът планира сериозен разговор със своите подопечни днес. „Силно се надявам мачът в Бургас да е като обица на ухото и да не допуснем подобен срив до края на сезона“, пожела наставникът.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).