Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
ССК Черно море иска да покрие стадион "Тича" и да вдигне нова зала
Автор: Екип Varna24.bg 18:08 / 22.04.2010Коментари (2)2131
©
Обединените спортни клубове „Черно море“ ще получат лично от премиера Бойко Борисов и спортния министър Свилен Нейков символичния ключ за стопанисване на спортния комплекс, носещ същото име във Варна. Той е с размер 27 декара, а в него са включени стадион „Тича“, залите „Владислав“ и „Христо Борисов“ и прилежащите към тях площи. Церемонията е в събота в 10 ч. в двора на комплекса.

През 2001 г. Министерският съвет обяви спортния комплекс като държавна публична собственост и го отне от Министерството на отбраната, но го даде на агенция „Отдих и възстановяване”, също под шапката на военните. След множество борби миналата сряда Министерският съвет реши „Черно море“ да бъде предоставен на областна управа - Варна, а тя от своя страна да го предаде за стопанисване на варненското спортно сдружение. Идеята е до няколко години наличната спортна зала да се събори и на нейно място да бъде изграден нов спортен комплекс, а стадион „Тича” да се направи в закрит вариант със съответните прилежащи спортни зони. Новината бе съобщена от ръководството на сдружението – именитите бивши спортисти и треньори Емил Нейков, Симеон Варчев и Бончо Бонев.

За строежа на нова спортна зала ще се кандидатства за пари от европейски проекти, но при всички положения варненски инвеститор трябва да гарантира 50 процента от парите.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
КОМЕНТАРИ НА БОЛНИТЕ!!!трябва да е на черно море а не на собствениците на черно море и да е само за спортни цели а не всеки да си прави квото иска фкг 22-04 21:57 ----- освен плебеите дето тук ядоха хуя не веднъж и два пъти хгц 22-04 21:55 ----- къв стадион we ще стане като урито ще съборят този ще обявят някви планове като в германия и ще излязат подпочвени води,които обяче не пречат да се построи"жилищен комплекс от затворен тип" и след 10 god никoй няма да помни кво е имало там освен въе 22-04 21:54 ----- Е супер, стадион Варна е готов сега втори , че и нова зала... Никой вече не ви вярва скапаняци! green power; е-мейл:1913 22-04 20:33 ----- Стига вече с тия стадиони.Изгубихме им бройката вече.Толкова много стадиони има вече построени.От кой по-модерен.Да се чуди човек вече на кой стадион да отиде. неискам стадиони вече 22-04 19:21 ----- Нов жилищен комплекс на ТИМ на пъпа на града,да ви е честито варненци и черноморци. моряк с надървен х*й 22-04 17:26 ----- най- добрите стопани на спортни имоти във Варна са др.варчев и др.пасев, нека прекръстим новия комплекс на тяхна милост и всичко ще е по мед и масло и да чакаме пак някой 70-80г. щастлив треньор да раздава правосъдие за европейските ни успехи дърт шоп 22-04 17:22 ----- Стадион Тича е бил строен от футболния клуб Тича през 1935г.Той е на Черно море ,като приемник на Тича исконно,как така военните го връщат на Областния,като той е на Черно море.Да не са го платили Военните или обезщетили .Думата е реституция. Тахмисян Гарабедов 22-04 16:45 ----- И на ЮРИТО става хубав комплекс:)))с блокове и хотели ....... 22-04 16:42 -----
0
 
 
Това е много добре,браво най-после се случи!!! Проблема е какво ще стане със стадион Варна(Гагарин)??? Варненския инвеститор е ТИМ то е ясно те участват с терена а КЕШ от???Може да излезнат подпочвени води и под-залата!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: