ССК Черно море иска да покрие стадион "Тича" и да вдигне нова зала

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
18:08 / 22.04.2010
2131
Обединените спортни клубове „Черно море“ ще получат лично от премиера Бойко Борисов и спортния министър Свилен Нейков символичния ключ за стопанисване на спортния комплекс, носещ същото име във Варна. Той е с размер 27 декара, а в него са включени стадион „Тича“, залите „Владислав“ и „Христо Борисов“ и прилежащите към тях площи. Церемонията е в събота в 10 ч. в двора на комплекса.

През 2001 г. Министерският съвет обяви спортния комплекс като държавна публична собственост и го отне от Министерството на отбраната, но го даде на агенция „Отдих и възстановяване”, също под шапката на военните. След множество борби миналата сряда Министерският съвет реши „Черно море“ да бъде предоставен на областна управа - Варна, а тя от своя страна да го предаде за стопанисване на варненското спортно сдружение. Идеята е до няколко години наличната спортна зала да се събори и на нейно място да бъде изграден нов спортен комплекс, а стадион „Тича” да се направи в закрит вариант със съответните прилежащи спортни зони. Новината бе съобщена от ръководството на сдружението – именитите бивши спортисти и треньори Емил Нейков, Симеон Варчев и Бончо Бонев.

За строежа на нова спортна зала ще се кандидатства за пари от европейски проекти, но при всички положения варненски инвеститор трябва да гарантира 50 процента от парите.


Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).