Тодор Славов атакува рали Траянови врата с нов навигатор

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:09 / 24.04.2010
477
Варненският автомобилен състезател Тодор Славов стартира в рали „Траянови врата“ с нов навигатор. Българския участник в Световния рали шампионат (WRC) ще е с водач Петър Николов. Пилотът на „Булбет рали тийм“ ще използва състезанието за генерална репетиция преди рали България. Титулярният навигатор на Тошко Добромир Филипов е в чужбина и така до него ще седне Николов, който има две състезания в кариерата си.
Надпреварата е първи кръг от националния рали шампионат за тази година. В средата на седмицата Славов пътува до Румъния, където ревизира амортисьорите за асфалт на своя Renault Clio R3 и ще бъде напълно готов за старта в Костенец.
„Основната ни цел е да направим едно асфалтово състезание преди рали България. Нужни са ни километри на асфалт, за да се чувстваме уверени в едно от най-важните ралита през годината. Плюс за нас е, че ще караме по отсечките, които са част от третия ден на рали България”, сподели Славов.
За екипа на „Булбет рали тийм“ това е второ състезание в рамките на две седмици. След тежкия, но изключително успешен дебют в Световния рали шампионат отборът на Славов трябва да промени изцяло окачването и спирачната система на състезателния автомобил от конфигурация за макадам на такава за асфалт. Рали „Траянови врата“ ще се проведе само в рамките на един ден – утрешния. Състезанието включва шест скоростни етапа с обща дължина 134,87 км.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).