Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Черно море отново показа, че разполага с най-големите таланти
Автор: Екип Varna24.bg 20:38 / 27.04.2010Коментари (1)743
© Bulgarianbasket.com
Отборът на Евроинс-Черно море стана победител в Младежката лига за втора поредна година. На финала днес в Ботевград варненци победиха Лукойл Академик със 78:62. Евроинс Черно море вкара първия кош в мача и до края му нито за момент не допусна изравняване или повеждане от страна на съперника. До самия край на третата част играчите на Лукойл Академик се държаха добре на терена и бяха равностойни на своя съперник, но в последните 12 минута на мача варненци направиха своя удар и взеха златните медали.
Двубоят започна много добре за варненци и те поведоха с 6-0 и 8-1. Малко по-късно разликата стигна и 9 точки, но играчите на Лукойл преодоляха началното напрежение и постепенно заиграха по-добре. След серия от 10-2 те намалиха само на една точка, но Черно море вкара кош и поведе с 19-16 след първата част.
Втората част бе по-равностойна, като все пак варненци продължаваха да водят. И двата отбора не бележеха много, но Черно море отново се откъсна, този път с 8 точки. Играчите на Лукойл Академик успяха да намалят до 3 и дълго време разликата се движеше между 3 и 6 точки. В края на полувремето Черно море водеше с 35-29, като интригата остана и за второто полувреме.
След почивката играчите на Лукойл Академик продължиха да играят много добре, най-вече в защита и не позволяваха на фаворита в срещата да се откъсне. Въпреки че Черно море успя да поведе с 8 точки, момчетата на Данчо Колев отново намалиха и се доближиха само не една точка, 42-41, малко след средата на третата част. Разликата се движеше между 2 и 4 точки, но в последните две минути на частта варненци вкараха 7 поредни и поведоха с 54-45.
Още в началото на четвъртата част Черно море вкара 4 поредни точки и разликата за първи път стана двуцифрена, 58-45. Играчите на Лукойл Академик обаче не се предадоха и вкараха 6 поредни точки, за да намалят само до 7. Варненци реагираха бързо на тази серия на съперника си и на свой ред направиха серия от 8-0 и по този начин двубоя приключи още тук. В поседните по-малко от пет минути до края не се случи нищо интересно, като Черно море затвори мача с 16 точки разлика.
За победителите, които отборно взеха цели 47 борби срещу 23 за съперника, най-резултатен стана Васил Кьосев с 22 точки. Станислав Цонков завърши с 14 точки, а Александър Янев приключи с дабъл дабъл - 11 точки и 15 борби, а освен това направи и 3 асистенции. Треньор на талантите от морската столица е Петко Делев.
За отбора на Лукойл Академик с 19 точки се отчете Самуел Франсис. Емил Дурчев добави 16 и 4 борби, а Георги Фунтаров завърши с 13 точки и 7 борби.

Източник: Bulgarianbasket.com







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Очаквам титли и при 18,16,12годишните и медали от 14и10годишните.Дано господ е с тях и Черно море .Да напълним зала "БОРИСОВ" ПРИ 16 ГОДИШНИТЕ!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: