Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (0)
Петко Делев: Показахме, че школата на Черно море е №1 у нас
Автор: Екип Varna24.bg 09:38 / 29.04.2010Коментари (0)620
© Bulgarianbasket.com
Наставникът на „Черно море“ Петко Делев бе изключително доволен от постигнатия успех в Ботевград. „Нямаше голяма конкуренция. Радостното е, че и в трите мача нито за секунда не сме изоставали в резултата. Вкарвахме първия кош и до края държахме инициативата. Е, имаше и тежки моменти, особено в последния мач с „Лукойл“. Но това го отдавам повече на напрежението и умората, особено у Сашо Янев и Васко Кьосев, които играха много срещи с мъжкия отбор в първенството и Балканската лига. Общо взето нямахме време да се подготвим като отбор за това мероприятие. 4-5 от момчетата играят за мъжете. Най-хубавото е, че показахме, че сме най-добрата баскетболна школа“, заяви за „Народно дело“ Делев.
Той призна, че от всички български клубове, „Черно море“ и „Черноморец“ са използвали най-много младоци в мъжките си отбори. В първите два мача от турнира Делев се е опитал да съхрани силите на Кьосев и Янев и ги е пускал по 20-25 минути. Тихомир Желев пък има 20 минути накуп в турнира, тъй като се възстановяваше от контузия.

Симеон Илиев и
© Bulgarianbasket.com
зраснал много

Симеон Илиев е израснал изключително много през тази година, призна треньорът му в школата Петко Делев. „Той е с основен принос специално за Младежката лига през тази година. А не забравяме, че той игра през целия сезон. Сашо Янев и Васко Кьосев например бяха само за мачовете от финалната осмица в Ботевград, а сезона го изнесоха в голяма степен Симеон, Станислав Цонков, Милчо Борисов и други. Надявам се те да получават тепърва повече шансове и при мъжете. Очакваме да разберем какъв ще е регламентът за участие в Младежката лига догодина. През тази можеха да играят двама баскетболисти над 20-годишна възраст. За финалния турнир взехме Симеон Илиев и Николай Колев“, сподели Делев.
Той е спокоен за бъдещето в Младежката лига, тъй като отдолу излизат още таланти, за които тепърва ще се говори, като Адриан Мавров, Хакан Сербезов и Илхан Арабаджиев. „Школата е достатъчно голяма и трябва да намерим по някакъв начин развитие за всеки от талантите ни“, категоричен е Делев.

Източник: Александър Дечев, Народно дело







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Комарджиите могат да са смели в залозите на Манчестър Сити - Арсенал
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: