Петко Делев: Показахме, че школата на Черно море е №1 у нас

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:38 / 29.04.2010
620
Наставникът на „Черно море“ Петко Делев бе изключително доволен от постигнатия успех в Ботевград. „Нямаше голяма конкуренция. Радостното е, че и в трите мача нито за секунда не сме изоставали в резултата. Вкарвахме първия кош и до края държахме инициативата. Е, имаше и тежки моменти, особено в последния мач с „Лукойл“. Но това го отдавам повече на напрежението и умората, особено у Сашо Янев и Васко Кьосев, които играха много срещи с мъжкия отбор в първенството и Балканската лига. Общо взето нямахме време да се подготвим като отбор за това мероприятие. 4-5 от момчетата играят за мъжете. Най-хубавото е, че показахме, че сме най-добрата баскетболна школа“, заяви за „Народно дело“ Делев.
Той призна, че от всички български клубове, „Черно море“ и „Черноморец“ са използвали най-много младоци в мъжките си отбори. В първите два мача от турнира Делев се е опитал да съхрани силите на Кьосев и Янев и ги е пускал по 20-25 минути. Тихомир Желев пък има 20 минути накуп в турнира, тъй като се възстановяваше от контузия.

Симеон Илиев израснал много
Симеон Илиев е израснал изключително много през тази година, призна треньорът му в школата Петко Делев. „Той е с основен принос специално за Младежката лига през тази година. А не забравяме, че той игра през целия сезон. Сашо Янев и Васко Кьосев например бяха само за мачовете от финалната осмица в Ботевград, а сезона го изнесоха в голяма степен Симеон, Станислав Цонков, Милчо Борисов и други. Надявам се те да получават тепърва повече шансове и при мъжете. Очакваме да разберем какъв ще е регламентът за участие в Младежката лига догодина. През тази можеха да играят двама баскетболисти над 20-годишна възраст. За финалния турнир взехме Симеон Илиев и Николай Колев“, сподели Делев.
Той е спокоен за бъдещето в Младежката лига, тъй като отдолу излизат още таланти, за които тепърва ще се говори, като Адриан Мавров, Хакан Сербезов и Илхан Арабаджиев. „Школата е достатъчно голяма и трябва да намерим по някакъв начин развитие за всеки от талантите ни“, категоричен е Делев.

Източник: Александър Дечев, Народно дело


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).