Възпитаничка на Емо Костов стана световна шампионка на ката

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
23:09 / 29.04.2010
426
За пореден път Емил Костов се доказа не само като световен шампион по карате киокушин, но и като треньор, след като неговата възпитаничка Гергана Апостолова стана №1 в дисциплината ката на шампионата на планетата в Токио, Япония. Мондиалът за жени на кумите и ката се проведе едновременно с международен турнир за деца, юноши, девойки и ветерани. Участниците и в двете съревнования включваха каратеки от над 20 страни, чийто брой бе над 1700 души от горепосочените възрасти.
Гергана, която се състезава за бургаския клуб „Киокушин Спирит“, извоюва шампионската титла сред 19 съпернички, представителки от цял свят. Основни конкурентки на Гергана бяха представителките от Полша, Русия, Румъния и Япония.
Официални гости и на двете първенства бяха най-големите имена в киокушина начело с президента на Международната карате организация киокушинкай Канчо Шокей Матцуи. С този голям успех нашите шампиони показаха, че имат превъзходство не само в бой кумите, но и в техниката на японското изкуство карате киокушин, а именно ката.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).