Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Балкан изхвърли Черно море от плейофите
Автор: Екип Varna24.bg 19:09 / 05.05.2010Коментари (9)890
© Ole-bg.com
Баскетболистите на Балкан Ботевград изхвърлиха Евроинс-Черно море от плейофите в първенството на България. Преди минути тимът на Петър Клечков спечели с 89:86 втория мач от четвъртфиналната серия във Варна и с 2:0 победи продължава напред, където ще играе в Левски.
Срещата започна с размяна на няколко коша, за да се стигне до равенство – 5-5. Последваха бързи 5 точки за домакините, които по този начин си осигуриха малък аванс. Те успяха да задържат предимството си и да го направят 6-7 през следващите няколко минути, но гостите от Балкан успяха да се приближат до съперника. В крайна сметка след тази част варненци имаха минимален аванс – 27-23.

Втората част започна с тройка на Иван Лилов, която доближи тима му само на точка зад съперника. След размяна на кошове Симеон Ценов наниза тройка, а след това Гари Уеър се включи силно с кош и фаул, за да стане разликата 7 точки – 35-28. През следващите атаки разликата се запази, а в средата на частта резултатът беше 39-33 в полза на варненци. След кош на Тасич и тройка на Любомир Лилов обаче ботевградчани отново се доближиха само на точка – 39-38. Бързо варненци възвърнаха преднината си, но след като допуснаха няколко грешки, Балкан отново беше само на точка зад тях – 45-44. До края на полувремето пък оставаше само минута. През нея Ценов отбеляза наказателен удар, но Мартин Маринов отвърна с тройка и така неговият отбор поведе с 47-46.

Домакините бързо върнаха преднината си при подновяването на играта, след като Уеър вкара кош, а Хрисимир Димитров добави тройка за 51-47. „Моряците” успяваха да задържат водачеството си, въпреки че разликата беше много малка. Много силен за тях беше капитанът Симеон Ценов и 2 минути и половина преди края на частта отборът водеше с 68-62. Гостите обаче записаха много силна серия за 70-69 и така всичко щеше да бъде решено в последната част на мача.

Евроинс Черно море започна последните 10 минути много силно – с 2 коша на Гари Уеър, последвани от тройка на Мираковски и по този начин отборът поведе със 7 точки – 79-72. Последваха обаче успешни стрелби за гостите и те успяха да обърнат резултата в своя полза за 84-81 и най-голямата си преднина в мача до момента. Иван Лилов и Хрисимир Димитров размениха по една тройка, за да се стигне го ново равенство, а Бозов вкара за 89-86. Варненци имаха последната атака, но не сполучиха в нея и така Балкан продължи към полуфиналните плейофи.

За победителите най-добър беше Йордан Бозов, който завърши с 27 точки и 5 борби за коефициент 32, като имаше основни заслуги за победата на тима. Георги Давидов отбеляза 17 точки и 9 борби, а Иван Лилов наниза 16 точки (4 тройки).

За домакините силно игра Гари Уеър, който имаше 17 точки и 9 борби. По 16 вкараха Димитър Мираковски и Хрисимир Димитров, с 14 добави Симеон Ценов. 







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Това беше,достатъчно търпение имаше към Даниел.Викахме да си ходи още в средата на сезона,но..нали има заблудени фенове и някои родители на деца от школата,които не смеят гък да кажат срещу управлението на Варчев и той като им каза да застанат зад Даниелчо(срещата с феновете) ето какво се получи.Шесто място в края на един трагичен сезон,но със състав поне като имена и потенциал със сигурност поне за четворката.Но при едно такова некадърно управление от страна и на административното и тренъорското ръководство,това е резулата.А резултатите в края на сезона са показателни за работата им цяла година.Щесто място и тотално изгонване на публиката от залата.А когато има слаби резултати и несвършена работа някой трябва да поеме отговорност,а не да се крият като мишки и да се оправдават със селекцията.Даниел,Ценов-"капитанчето" и Хриси(от който само името му е останало вече) трябва да са първите които да си отиват.И Даниелчо тоя път ако не го изгонят,сам да си подава оставката и да си ходи,дори и да не му я приемат.Даниеле поне веднъж бъди МЪЖ и си тръгни сам,стига си прибира заплатката и яде хляб тук,на наш гръб,без да си си го заслужил.МАХАЙ се!И после няккой да не ми изскочи,особено ония "баскет" с тъпизма си,че ние не сме никой в клуба,че да назначаваме.Ние не сме,но и ония от ръководството да не забравят,че тоя отбор откакто съществува е на града,на град Варна и никой няма право да се подиграва с него по тоя начин,и ние сме тези които когато виждат,че се подиграват с един отбор който е лице на града в който живеем и с който се гордеем се управлява по тоя начин,можем да им създадем непоносима обстановка,а примери по света колкото искаш,че срещу феновете си не можеш да вървиш!Да не забравя накрая и за Асен две думи.Искал конгресна и т.н.Ами да не ламти за лесното и кой знае каква далаверка иска да си направи там и на гърба на клуба,а да се позаинтересува малко и след като е толкова силен за зала,да пробва да се разбере с общината и да направят зала Х.Борисов...ама там явно няма кирия той.Така ако не му се дават пари и да той да си ходи,че както се вижда н е знам колко пари дава ама не сме прокопсали повече от един Балкан или Ямбол например,които като общински клубове са на по-високо ниво от нас.Така че не знам какъв парадокс е това,но така не може да се продължава,а както гледам вече втори ден от заагубата от Балкан и провала на сезона,но Даниелчо още е не е поел вината си и от клуба няма ни вопъл,ни стон.А забравих,почивни дни са затова може би.Даниеле тръгвай си,за да не те изритаме насила накрая!
0
 
 
Съгласен съм за Даниел, но само се чудя отново на националистическите мотиви на някои. Ние нямаме ли български играчи Вареле ? Нали Хрисимирчо и Ценов получават игрови минути колкото всички други наведнъж. Нали играем само с един Уеър и Мираковски ? А Балкан няма ли Тасич и Хънт ( който им бе основният играч преди да се контузи ), Ямбол нямат ли Гоцевски ? Затова сме на това дередже, защото некадърници са треньори, но като обявят среща, почвате с простотиите за чужденците или за игра със сърце, затова нищо не се променя. Защото сте по-безумни и от безумното ръководство. Като искате отбор само с българи, какво търсим в тази лига, да си ходим в А група при Берое, Дунав или Овергаз там ще можете да си гледате 100% отбор с българи в него, ама тогава пак няма да ходите на мач щото ще са слаби нали ?
0
 
 
Със сигурност оставки трябва да има. Но дали на безхаберника Даниел, или на някой по-горе от него? С такъв отбор Варна е срам и за кокошките.
0
 
 
Две години го търпяхме с някакви измислени надежди,че е млад амбициозен и ще се развива,но уви.Всички които скочиха срещу него в началото бяха прави.Знам че целта беше да развиваме младите играчи и доброто класиране не беше цел пред отбора,но такъв трагичен баскетбол никога не съм гледал във Варна.Даниел трябва да си ходи възможно най-бързо от Варна в името на светлото бъдеще на ЧЕРНО МОРЕ.
+1
 
 
Логичен завършек на трагичен сезон :( даниеле мисля , че е време да се откажеш от поста треньор на Черно Море ! НЕ ГО ЗАСЛУЖАВАШ ! Върви си заедно със ценов,крум и бакович . тоя нашият капитан има повече минути в Час Пик отколкото в баскетбола през цялата си кариера.Варна никога не е гледала толкова слаб баскетбол...и днес борко стоянов казал по ТВ , че имало малко хора защото било делничен ден.НЕ! Причината е в отвратително слабата игра.Евала на отбори , като ямбол и балкан , които с малък бюджет и български играчи играят с класи над нашата.И още веднъж ДАНИЕЛЕ ПЪТУВАЙ !
+1
 
 
Дани, честито!!! Махни се от Варна! Смешник!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: