Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Силвано Пранди: България е сред най-добрите в света
Автор: Екип Varna24.bg 20:44 / 05.05.2010Коментари (0)4399
©
Селекционерът на националния отбор на България по волейбол Силвано Пранди даде пресконференция във Варна днес. На нея той обяви плановете и целите наотбора през това лято, в което страната ни ще участва на Световната лига и Световното първенство.
Националите тренират от вчера в Двореца на културата и спорта, където ще протече цялата им подготовка за двата големи форума през това лято – Световната лига и шампионатът на планетата в Италия. Първата цел пред отбора на Силвано Пранди е да спечели своята група от най-комерсиялния турнир. Съперници на нашите в лигата ще бъдат Бразилия, Холандия и Южна Корея. България трябва да е първа в своя квартет или най-добър от четиримата втори, за да се класира за финалната шестица в Аржентина. Пранди е категоричен,че волейболистите ни имат сили да спечелят както Световната лига, така и световното първенство.
"Радвам се, че за втора година ще работя с българския национален отбор. Вече познавам състезателите и това ще ми позволи да работим заедно по-пълноценно. Ще се борим за 1-то място в групата, макар че присъства и отборът на Бразилия, който е сериозен фактор. България има потенциал за първо
©
то място в Световната лига и световното първенство. Естествено, това се отнася за още няколко национални отбора", коментира Пранди.
Националният селекционер призна, че ще разчита на играчите, които спечелиха бронзовите медали от европейското първенство плюс завърналите се в състава Боян Йорданов и Николай Николов. Волейболистите, които имат финали в италианското и руското първенство пък ще получат 15-дневна почивка след завършването на официалните им срещи с клубните отбори. Става дума за Матей Казийски, Цветан Соколов, Владо Николов и Христо Цветанов. Между мачовете от световната лига и световното първенство пък по преценка на треньора някои волейболисти ще получат по две седмици отпуск. Първите контролни мачове преди Световната лига са на 15 и 16 май в Словакия, а в края на месеца тимът ни лети за Аржентина, където ще изиграе два спаринга с домакините и един с Чили. От 4 до 20 юни България гостува последователно на Бразилия, Южна Корея и Холандия. След това нашите приемат същите съперници във Варна. На пресконференцията днес директорът на Двореца на културата и спорта Симеон Варчев подари на Силвано Пранди статуетка на лъв.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: