СОУ Найден Геров с шампионската титла на България

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:52 / 14.05.2010
1382
Страхотен успех записа варненското СОУ „Найден Геров“. Тимът за юноши 11-и и 12-и клас спечели шампионската титла от републиканското първенство на България. Финалният турнир бе в Долна баня с участието на шест отбора, победители в своите зони. Освен варненци и домакините до решителната фаза стигнаха още представителите на Дупница, Севлиево, София и Пловдив.
Те бяха разпределени в две групи по три тима. „Найден Геров“ тресна с 2:1 Севлиево на старта, след което се разправи със София категорично – 9:2. Във финала варненци не срещнаха проблеми с Дупница и го разгромиха с 5:0. Освен с трофея тимът от морската столица си тръгна с две индивидуални награди – Александър Краев е вратар №1 на финалния кръг, а Илиян Капитанов – голмайстор. Двамата, както и почти всички от отбора на „Найден Геров, тренират в „Черно море“. Треньор на тима в Долна баня бе Венци Маринов, а водачи на групата – учителките Галя Тодорова и Жасмина Тошева. Последната заяви пред „Народно дело“, че освен добри на терена, момчетата са и много съвестни ученици.
Любопитното е, че грандиозният успех съвпада с 45-годишния юбилей на школото и играчите посветиха трофея именно на този светъл повод. Талантите благодариха и на директора на училището Мария Нестерова, която винаги им е помагала с всичко необходимо. Вчера отборът бе награден от зоналния съвет на Българския футболен съюз с три футболни топки.
Почти същите момчета са станали вицешампиони на България преди няколко години, когато са били 7-и клас. На 20 май пък футболният отбор за 8-и -10-и клас на „Найден Геров“ има мач с победителя от зона Русе и също се е устремил към титлата на България.

Източник: Александър Дечев, Народно дело


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).