Талантите на Патрика атакуват първото място

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
22:15 / 14.05.2010
1013
„Евроинс-Черно море“ ще гони титлата в държавното първенство по баскетбол за кадети (до 16 години). Финалният турнир е във Варна през цялата следваща седмица и в него ще участват 12 отбора. Те са разделени в две групи, като в шестицата на „моряците“ са още „Тунджа“ (Ямбол) и софийските „Шампион“, „БУБА баскетбол“, „Овергаз“ и „Сити Юнивърсити“. В другата група пък са тимовете на „Доростол“ (Силистра), „ЛУКойл Академик“, „Шумен“, „Видабаскет“, „Балкан“ (Ботевград) и „Берое“ (Стара Загора). Тимовете играят всеки срещу всеки, а първите два в класиранията се срещат „на кръст“ в полуфиналите. Мачът за първото място е в неделя (23 май).
Варненци стигнаха по безапелационен начин до финалите, след като спечелиха редовния сезон с 16 победи от 16 мача. Треньор на талантите е Галин Стоянов-Патрика, който е сигурен, че подопечните му ще стигнат поне финал. „Гоним класиране за мача за титлата, като основната ни цел е първото място. В тази възраст конкуренцията е много сериозна. Наши основни съперници ще бъдат „ЛУКойл“, „Овергаз“ и „Балкан“. Добри качества демонстрират още „Шумен“, „Берое“ и „БУБА“. Те се възползваха от правилника, който им позволява да привлекат по един баскетболист от отборите, които не се класираха. Ние пък имаме достатъчно качествени играчи и не сме взимали никой друг“, заяви за „Народно дело“ Галин Стоянов.
Четирима от неговите баскетболисти са в националния отбор на България - Георги Янков, Антон Диков, Николай Стоянов и Денислав Вутев. От 5 до 15 август те ще участват на европейското първенство, дивизия „А“ в Черна гора. Треньор на представителната ни гарнитура в тази възраст е Георги Димитров, който ще гледа всички мачове във Варна и е много вероятно да привлече още някой от „Черно море“.

Съставът
Георги Янков, Антон Диков, Николай Стоянов, Денислав Вутев, Живко Маринов, Станислав Стоилов, Николай Иванов, Стоян Златев, Атанас Харизанов, Желеслав Ненков, Христо Петков, Ивайло Ганев и Венелин Христов

Източник: Александър Дечев, Народно дело


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).