Спартак Вн завърши с 0:3 у дома

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (8)
20:14 / 15.05.2010
1358
Спартак Варна загуби с 0:3 от съименника си от Пловдив като домакин в последния 30-и кръг на Източната Б група. Футболистите на тима от морската столица излязоха с фанелки с надпис «Да спасим Спартак»  и «Не на фалита», като целта им е да привлекат мниманието на обществеността към тежката ситуация в 91-годишния клуб.|

Гостите имаха преимущество през цялото първо полувреме.Още в 8-ата минута Йордан Христов можешеда открие резултата, но мощният му удар се удари в страничната греда. Малко след това Георги Стоянов се опита да затрудни вратаря след центриране на Аргиров, но Николай Банков реагира добре и спаси. В 16-ата минута обаче той бе безпомощен. Христо |Стаев свали с глава топката към Йордан Христов и той с плътен диагонален удар откри резултата в полза на пловдивчани.Малко след това бившият национал Чокамов изпълни добре пряк свободен удар, но топката мина на сантиметри от десния страничен стълб. В34-ата минута домакините бяха наказани за втори път. Защитата сгреши и Асен Вълчев излезе сам отляво на атаката и с много силен удар направи резултата 0:2. В края на полувремето варненци стигнаха до две ситуации за гол. Първо удар на Георги Костадинов бе отклонен в корнер, а малко след това меле в наказателното поле на пловдивчани замалко да доведе до гол.

В 56-ата минута гостите стигнаха до класически резултат в своя полза, след като Христо |Стаев завърши успешно самостоятелен пробив. Оттук до края на мача домакините от Варна стигнаха до няколко говлови опасности. Първо Живко Бояджиев не успя от близо с грлава да оползотвори хубаво вдигане на Димо Димов. В 65-ата минута пък защитникът Латин Венков, който заигра в предни позиции след почивката, излезе сам срещу Илия Николов, но не можа да го преодолее. 10 минути преди края гол на Калоян Генчев бе отменен поради засада, а малко след това Латин Венков за втори път нямаше шанс като този път би покрай вратата.

С тази победа Спартак Пловдив завърши на четвърто място в Източнанта Б група, а варненци са девети.

 


Виж коментарите (8)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).