Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Задълженията на Спартак са 4 393 000 лева
Автор: Екип Varna24.bg 18:39 / 18.05.2010Коментари (1)1238
© Ole-bg.com
Варненският футболен клуб Спартак съвсем скоро може да бъде обявен в несъстоятелност. Причината са сериозните дългове, които професионалният отбор е натрупал. Към днешна дата те са в размер на 4 393 000 лева към различни институции и физически лица, натрупани от ръководствата в последните 10 години. Настоящите шефове на „соколите“ инициираха днес среща с фенове, ветерани и деятели, на която се отзоваха единствено част от привържениците. На нея стана ясно, че ако клубът не обяви фалит, шансовете да вземе лиценз за следващия сезон в Б група са минимални.

89 процента от акциите на професионалния тим се държат от Спортен комплекс Спартак АД. От ръководството уточниха, че ако клубът фалира, недвижимата му собственост няма да се изгуби, тъй като е притежание именно на спортния комплекс „Спартак“. На срещата стана ясно, че местният общински съветник и бизнесмен Веселин Марешки е проявил интерес към футболния клуб, но първата му среща с ръководството е останала единствена засега. Шефът на Литекс Гриша Ганчев също е имал интерес към закупуване на Спартак през октомври, но сделка не се е получила.

Сега идеята на новото ръководство е ако 91-годишният клуб бъде обявен в несъстоятелност, да бъде учреден нов такъв, който да бъде приемник на Спартак 1918. По този начин, според сегашната управа на Спартак, няма да бъдат зачерквани историята и традициите на клуба. Соколите ще трябва да започнат от най-долната дивизия, но има и вариант да стартират от В група. Идеята за фалирането на клуба бе одобрена от присъстващите на срещата привърженици.

Утре на общо събрание на акционерите ще продължи да се обсъжда въпросът с бъдещето на „Спартак“.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Нов отбор със същите лица който докараха Спартак до това положениел.Какъв е смисъла А да за земята става дума Нов отбор добре но има ли идеи има ли стратегия има ли концепция за израстването му или пак на стария стадион пак без условия за ДЮШ Стига с крадците и лъжците
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: