Виктор Йосифов остава в Италия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:24 / 19.05.2010
405
След като спечели промоция за италианската Серия А1 с клубния си отбор „М. Рома Волей“, Виктор Йосифов се присъедини към подготовката на националния отбор на България по волейбол, която се провежда във Варна. Той направи много силен първи сезон в Италия. Неговият отбор доминираше в шампионата на втора дивизия и спечели баража за влизане в Серия А1. Виктор е впечатлен от професионализма в Италия и сега амбициите на посрещача от Омуртаг са да играе в силен отбор в елита. „Там всичко е професионално, като започна от организацията, подготовката за срещите. Това е основната разлика, научих се на повече професионализъм. А самият шампионат наистина не е А1, не е този суперкласен волейбол, който се игаре в А1, но все пак тренирах добре. Имах късмета да отида в хубав отбор, с най-добрите играчи в А2 и с отличен треньор“, коментира младият състезател.
Бившият играч на варненския „Черно море-БАСК“ все още не е решил дали това ще бъде с екипа на „Рома“ или някой друг клуб.
„Моето желание е да играя в А1. А дали ще е „Рома“ или някой друг – ще разберем. До този момент няма нищо сигурно, нищо конкретно, което да е пристигнало. Има някакви запитвания, има интереси, но на този етап не съм подписвал нищо и тепърва ще стане ясно къде ще играя. Има голяма вероятност да остана и в „Рома“, коментира състезателят.
Йосифов получи шестдневна почивка от треньорския щаб на България, но вече тренира на пълни обороти и се готви за натоварения календар от мачове през това лято. Националите ни стартират след 20 дни участието си в Световната лига, а от 25 септември до 10 октомври се местят в Италия за световното първенство. Виктор, който бе избран за посрещач номер 1 на европейското първенство през 2009 г., смята, че тимът ни може да спечели медал и в двете надпревари.

Източник: Александър Дечев, Народно дело


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).