Учат деца на футбол с филми за Аякс

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:53 / 21.05.2010
1595
ДФК „Делфините“ се прицели в бройка от 1000 малчугани от 5 до 9 години

Детският футболен клуб „Делфините“ организира утре турнир за първокласници. Надпреварата ще се проведе от 10 до 12 ч. на стадиона на Техническия университет. Участие ще вземат около 110 деца от варненските училища, разпределени в 10 отбора. Турнирът е посветен на Деня на славянската писменост – 24 май. На 30-и пък ще се проведе надпревара за второкласници по случай Деня на детето 1 юни.
„В нашия клуб в момента тренират 250 деца. Целта, която гоним, е 1000. Това, което искаме, не е да научим децата да са Роналдиньо или Кака. Искаме те да се развиват физически, да са ангажирани със спорт и да се учат на ред и дисциплина. Борим се против затлъстяването и компютрите. Освен на тези неща ги учим и да са добри хора, да си гледат училището и да се развиват правилно. Имаме петима лицензирани треньори, които работят перфектно в училищата. През октомври ще се опитаме да влезем и в детските градини“, заявиха на пресконференция в Пресцентър Варна днес основателите на „Делфините“ - футболният съдия Иван Кирилов и треньорът на вратарите в „Спартак“ (Вн) Илко Станчев.
Те подготвят уникален начин да запалят още повече малчуганите по футбола. Всяка събота ще се организира еднодневен престой в хотел на Златни пясъци. Децата ще бъдат взимани с организиран транспорт в 8,30 ч. сутринта, час по-късно ще закусват, след което излизат на тренировка на перфектното изкуствено игрище край хотела. Следва обяд и лекция. Освен това ще бъдат прожектирани филми за това как се работи в школата на „Аякс“ и други големи европейски клубове. Следва втора тренировка и в 17,30 ч. децата ще бъдат връщани по домовете.



Клубовете взели трима таланти

Иван Кирилов и Илко Станчев се похвалиха, че за три месеца дейност вече три техни деца са били привлечени в един от двата варненски футболни клуба - „Черно море“ и „Спартак“.
„Не търсим дивиденти. Пускаме децата да се развиват. Иначе таксата, която взимаме за обучението, е 2,50 лева на тренировка, а те са осем през месеца – два пъти седмично. Ако обаче детето примерно е болно и дойде само на една тренировка, му взимаме само 2,50. Братчета и сестри минават с една такса, а ако детето е сираче, го тренираме напълно безплатно. Подсигурили сме за всички момчета и момичета екипи“, обясниха от „Делфините“.



Свързали се с две чужди школи

Собствениците на ДФК „Делфините“ са влезли в контакт с две чужди подобни школи. Първата отговаря за деца в САЩ и Англия, а втората – в Колбумия и Венецуела. Очаква се скоро варненци да се срещнат с представител на тези клубове, за да обменят опит.
Следващата идея на амбициозните собственици на „Делфини“ е да кандидатстват за европейски проект. Ако успеят да се преборят, те планират да организират ученическа футболна лига и всяка събота и неделя малчуганите да мерят сили на зеления терен. Подобно нещо не е правено досега в България и със сигурност ще бъде изключително интересно за подрастващите.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).