Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Кадетите спечелиха своята група
Автор: Екип Varna24.bg 22:51 / 21.05.2010Коментари (0)435
© Bulgarianbasket.com
Днес се изиграха и последните срещи от група А на финалите за кадети (16). Двубоите трябваше да определят победителя в групата, както и разпределението на местата от 3 до 6. Ето и какво се случи в самите мачове:

Първия двубой за деня бе между Тунджа Ямбол и БУБА баскетбол. Победителят от него щеше да продължи участието си на турнира, а загубилият щеше да изиграе последния си мач за този сезон. Срещата бе равностойна и напрегната, като на почивката БУБА имаше преднина от една точка. През третата част ямболии успяха да вземат малка преднина, а въпреки оспорваната последна част те спечелиха мача със 76-71. Така Тунджа продължава напред в борбата за разпределение на местата от 5 до 8.

Най-резултатен за победителите стана Антон Маринов с 20 точки, а дабъл дабъл направи Николай Михов - 17 точки и 11 борби. За софиянци с 20 точки се отчете Евгени Хаджирусев, а 12 добави Басам Шабарек.

Вторият мач за деня бе голямото дерби на тази група - домакина на финалите Евроинс Черно море срещу Овергаз. Двата отбора бяха с по 4 победи до този момент и днес играеха за първото място в групата. За "оранжевите" в игра се появи и Деян Карамфилов, който игра с маска, след като бе ударен в носа преди два дни.

Самият мач протече под диктовката на варненци. Те поведоха от самото начало, но не успяваха да се откъснат и бяха напред с 18-12 след първата част. В един момент през втората преднината им стана и двуцифрена, но Овергаз намали. Въпреки това Черно море имаше комфортна преднина на почивката - 42-34.

След паузата варненци пак увеличиха преднината си в двуцифрени граници и след третата част бяха напред с 13 точки. В последните десет минути Овергаз опита да се върне и дори намали пасива си на три точки. Черно море обаче отново се откъсна и в крайна сметка спечели с 80-72.

Николай Стоянов бе най-добър за победителите с 26 точки и 9 борби. Адашът му Иванов пък добави 20 и 7. За софиянци с 22 точки и 11 борби се отличи Калоян Радев. 12 точки вкара Христо Михайлов, а Карамфилов освен, че бе добре пазен от съперника, определено бе повлиян и от контузията, и завърши с 11 точки и 6 асистенции, но и 7 грешки.
 
В последния двубой за деня се срещнаха отборите на Сити Юнивърсити и Шампион 2006. Залогът в мача бе същия като в този между Тунджа и БУБА - при победа продължаване, при загуба заминаване за вкъщи.

Срещата бе равностойно от самото начало до самия край и победителят бе решен буквално в последната минута. Най-голямата разлика, която се получи в мача бе 7 точки. Първо с толкова поведе Шампион 2006 през втората част, а през третата бе ред и на Сити. И на двата пъти обаче резултата бе изравняван и така се стигна до последните минути, когато Шампион успя да поведе и много трудно в крайна сметка да удържи преднината си и да спечели с 62-61. По този начин момчетата на Лъчезар Коцев завършиха на трето място в групата и продължават напред.

Най-резултатен за победителите стана Борил Кънев с 22 точки, а Искрен Николов вкара 13. Центърът на отбора Велислав Гълъбов пък хвана цели 22 борби. За отбора от Правец с 25 точки и 15 борби се отличи Николай Грозев, а 15 точки вкара Стефан Гунински.

Източник: Bulgarianbasket.com







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: