Кадетите спечелиха своята група

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
22:51 / 21.05.2010
435
Днес се изиграха и последните срещи от група А на финалите за кадети (16). Двубоите трябваше да определят победителя в групата, както и разпределението на местата от 3 до 6. Ето и какво се случи в самите мачове:

Първия двубой за деня бе между Тунджа Ямбол и БУБА баскетбол. Победителят от него щеше да продължи участието си на турнира, а загубилият щеше да изиграе последния си мач за този сезон. Срещата бе равностойна и напрегната, като на почивката БУБА имаше преднина от една точка. През третата част ямболии успяха да вземат малка преднина, а въпреки оспорваната последна част те спечелиха мача със 76-71. Така Тунджа продължава напред в борбата за разпределение на местата от 5 до 8.

Най-резултатен за победителите стана Антон Маринов с 20 точки, а дабъл дабъл направи Николай Михов - 17 точки и 11 борби. За софиянци с 20 точки се отчете Евгени Хаджирусев, а 12 добави Басам Шабарек.

Вторият мач за деня бе голямото дерби на тази група - домакина на финалите Евроинс Черно море срещу Овергаз. Двата отбора бяха с по 4 победи до този момент и днес играеха за първото място в групата. За "оранжевите" в игра се появи и Деян Карамфилов, който игра с маска, след като бе ударен в носа преди два дни.

Самият мач протече под диктовката на варненци. Те поведоха от самото начало, но не успяваха да се откъснат и бяха напред с 18-12 след първата част. В един момент през втората преднината им стана и двуцифрена, но Овергаз намали. Въпреки това Черно море имаше комфортна преднина на почивката - 42-34.

След паузата варненци пак увеличиха преднината си в двуцифрени граници и след третата част бяха напред с 13 точки. В последните десет минути Овергаз опита да се върне и дори намали пасива си на три точки. Черно море обаче отново се откъсна и в крайна сметка спечели с 80-72.

Николай Стоянов бе най-добър за победителите с 26 точки и 9 борби. Адашът му Иванов пък добави 20 и 7. За софиянци с 22 точки и 11 борби се отличи Калоян Радев. 12 точки вкара Христо Михайлов, а Карамфилов освен, че бе добре пазен от съперника, определено бе повлиян и от контузията, и завърши с 11 точки и 6 асистенции, но и 7 грешки.
 
В последния двубой за деня се срещнаха отборите на Сити Юнивърсити и Шампион 2006. Залогът в мача бе същия като в този между Тунджа и БУБА - при победа продължаване, при загуба заминаване за вкъщи.

Срещата бе равностойно от самото начало до самия край и победителят бе решен буквално в последната минута. Най-голямата разлика, която се получи в мача бе 7 точки. Първо с толкова поведе Шампион 2006 през втората част, а през третата бе ред и на Сити. И на двата пъти обаче резултата бе изравняван и така се стигна до последните минути, когато Шампион успя да поведе и много трудно в крайна сметка да удържи преднината си и да спечели с 62-61. По този начин момчетата на Лъчезар Коцев завършиха на трето място в групата и продължават напред.

Най-резултатен за победителите стана Борил Кънев с 22 точки, а Искрен Николов вкара 13. Центърът на отбора Велислав Гълъбов пък хвана цели 22 борби. За отбора от Правец с 25 точки и 15 борби се отличи Николай Грозев, а 15 точки вкара Стефан Гунински.

Източник: Bulgarianbasket.com


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).