Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Седмокласничка от Варна попадна в национален отбор до 20 години
Автор: Екип Varna24.bg 21:33 / 26.05.2010Коментари (0)1393
© Bulgarianbasket.com
Борислава Христова от „Черно море-Одесос“ направи фурор на турнира по баскетбол за кадетки (до 16 години) в Самоков. По-любопитното е, че седмокласничката попадна в полезрението на националния селекционер за жени до 20 години Росен Барчовски. Той смята да я включи в тима за европейското първенство, дивизия А. Освен при 20-годишните Борислава логично бе викната и при кадетките. Тя трябва да помогне на националния тим на европейското в Македония, където България е в дивизия Б. В състава на 16-годишните попаднаха още четири баскетболистки на „Черно море-Одесос“. Става дума за Ива Костова, Радина Кордова, Златина Димитрова и Мария Андонова.

Баскетболистките на „Черно море-Одесос“ спечелиха титлата на финалите на държавното първенство за кадетки (до 16 години). На финала в Самоков варненки надиграха НСА със 79:55. По този начин момичетата на Венци Гечев спечелиха заслужено титлата, след като показаха най-добра игра от всички отбори и не загубиха нито един мач.
Варненки започнаха по-добре двубоя и дръпнаха от самото начало. Още по средата на частта те бяха напред с 6 точки, а до края й запазиха аванса си. Втората четвърт бе равностойна, но „Черно море“ продължи да води. Тимът поддържаше преднината си и до края на първото полувреме, което завърши 40:33. Началото на третата част бе за софиянки. До средата й НСА успя да намали само на две точки, а впоследствие дори поведе с 46:45. Оттук до края обаче варненки бяха пълни господарки на терена. До края само на тази четвъртина те дръпнаха с 10 точки за 59:49. Срещата бе решена в първите пет минути на последната част. Тя започна шеметно за варненки и след серия от 14:2 те поведоха с цели 22 точки. Още тук момичетата започнаха да предвкусват титлата и до края не се случи нищо интересно. Мачът приключи спокойно, като и двата тима реално спряха да играят и си отбелязаха общо 10 точки за петте последни минути.
Най-резултатна за победителките стана Ива Костова с 25 точки. Тя хвана и 10 борби за дабъл-дабъл. Още две нейни съотборнички завършиха с дабъл-дабъл. Радина Кордова приключи с 15 точки и 22 борби, а 14-годишната Борислава Христова, която изигра много силен турнир при каките, добави 16 точки и 11 борби.
Съставът
Златина Димитрова, Йорданка Николова, Мария Камбурова, Ива Костова, Елица Желязкова, Александра Бусерска, Гергана Желязкова, Мария Андонова, Борислава Христова, Радина Кордова

Венци Гечев: Бяхме мотивирани срещу силните
Старши треньорът на „Черно море-Одесос“ Венцислав Гечев призна, че огромната мотивация на неговите момичета е била в основата на спечелването на титлата в Самоков. „Отборът беше добре подготвен за шампионата. Кадетките тренират ежедневно с девойките старша възраст и жените на клуба, което им помага да израснат. Момичетата бяха много мотивирани срещу силните съперници. Най-слабият мач беше срещу БК „София“, който зае шесто място, но двубоят бе без значение и бихме само с пет точки – 71:66. това все пак бе доказателство, че дори и немаксимално мотивирани, могат да побеждават. Финалът бе изключително равностоен до края на втората част, а в началото на третата НСА дори ни поведе. Това като че ли жегна момичетата и в оставащите минути до края те натрупаха солидната си преднина“, заяви за „Народно дело“ Венци Гечев.
Две от неговите баскетболистки бяха избрани от всички треньори за идеалната петица – Ива Костова и Радина Кордова. Двете взеха и индивидуални награди – Ива стана №1 по асистенции, а Радина смаза конкуренцията в борбите.
Венци Гечев не пропусна да благодари и на Николай Владимиров, директор на спортното училище във Варна „Георги Бенковски“, където учат всички състезателки.

Източник: Александър Дечев, Народно дело







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
8-ми международен турнир по тенис за жени "Varna open"
Над 300 състезатели ще се включват в детски плувен фестивал "Варна 2024"
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: