Басейн ще носи късмет на ватерполистите във финалната четворка

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:21 / 27.05.2010
2202
От утре до неделя във Варна ще се проведе вторият турнир от финалната четворка по водна топка за мъже. В надпреварата участват домакините от „Черно море 1948“ и „Дръзки-Дражев“, както и софийските ЦСКА и „Славия“.
Тъй като басейн „Алекси Алексиев“ (б.а. с кулата за скокове) е изпразнен заради теч, мачовете ще се проведат на олимпийския „Юлиан Русев“. Това обаче не притеснява ватерполистите на „Черно море 1948“, които дори видяха добра поличба. „Този басейн ни носи късмет, така че се радваме. През миналата година на „Алекси Алексиев“ не успяхме да станем шампиони след онези странни резултати, които всички помним“, коментира пред „Народно дело“ един от тарторите на „моряците“ Преслав Джипов. Както е известно, през миналата година ЦСКА и „Вихрен“ играха последен мач и направиха „оспорвано“ 15:15, което уреждаше и двата отбора за първото и второто място.
След изиграването на първия турнир от финалната четворка три отбора са с равни точки (по шест) на върха - „Черно море 1948“, „Славия“ и ЦСКА, като варненци са лидери по голова разлика. „Дръзки-Дражев“ остана без спечелена точка. След завършването на турнира в неделя първите два тима се отделят във финален плейоф за титлата, а третият и четвъртият се срещат за бронза. Играе се до две победи от три мача.
„В пълна бойна готовност сме. Само Никола Дончев има лека контузия. Очакваме турнира с приповдигнато настроение поради факта, че сме домакини. Във Варна има хора, които се интересуват и разбират водната топка, така че очакваме трибуните да са пълни. Ще хвърлим всички сили да зарадваме нашите привърженици. Силите са много изравнени и се надяваме факторът съдийство да не повлияе. Първото място е много важно за нас, тъй като ни дава домакинско предимство за финала“, добави Джипов.
Освен него основни фигури в „Черно море 1948“ са силното оръжие в центъра Младен Македонски, опитният играещ треньор Калоян Костадинов, Явор Стоилов, вратарят Велко Ковачев и други.

Програмата
Утре
18 ч.   „Черно море 1948“ – „Дръзки-Дражев“
19 ч.   „Славия“ - ЦСКА
Събота
18 ч.   „Черно море 1948“ - „Славия“
19 ч.   ЦСКА – „Дръзки-Дражев“
Неделя
10 ч.   „Черно море 1948“ – ЦСКА
11 ч.   „Славия“ – „Дръзки-Дражев"


Източник: Александър Дечев, Народно дело


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).