Състезание Механик на годината се проведе във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:07 / 30.05.2010
972
Вчера във Варна се проведе още един от квалификационните кръгове на националното състезание Механик на годината. 20 от най-добрите и сръчни автомобилни механици от града, региона и цялата страна, сменяха за време части по окачването и спирачната система на преден и заден мост.

Победител в състезанието стана Драгомир Александров от Русе, с най-добър постигнат резултат при изпълнение на заданията от 6 минути и 39 секунди. Тримата участници от квалификацията дали най-добре време бяха наградени с купи, а всички взели участие в състезанието във Варна получиха награди, както и сертификати за участието им в надпреварата.

По време на състезанието във Варна, журито, съставено от представители на организаторите от Federal-Mogul и EURO 07, следеше стриктно, дали задачите са изпълнени спрямо стандартите за качество. Federal-Mogul е компания, световен лидер в доставката на части за двигателя, части по окачването и технологии за безопасност, a EURO 07 e водеща компания специализирана във вноса и дистрибуцията на резервни части и масла за леки и лекотоварни автомобили.

Квалификационните състезания се провеждат в девет града в цялата страна в периода от 17 април до 6 юни 2010 г. Квалификациите вече преминаха през Плевен, София, Стара Загора, Русе, Пловдив и Велко Търново. След Варна, следват състезания в Бургас (30 май), София (5 юни) и Благоевград (6 юни).

За големите награди, които ще се разпределят на финала, ще мерят сили десетте състезатели, дали най-добро време за изпълнение на задачите по време на квалификационните състезания. Финалът на състезанието ще се състои по време на есенния Пловдивския панаир тази година. Преди началото му, финалистите ще трябва да попълнят кратки въпросници, в които да отговорят на въпроси, свързани с продуктите предлагани от Federal-Mogul. Всеки грешен отговор ще бъде наказван с допълнителни секунди.

Наградата за големия победител, дал най-добро общо време по двете задания, ще бъде вълнуващо оff-road преживяване с джип през пустинния район на солено езеро Шот ел Джарид в Тунис. Двамата състезатели, постигнали съответно най-добро време за смяна на части по окачването и най-добро време за смяна на части по спирачната система на финала, ще получат като награда от Federal-Mogul и EURO 07 лаптопи.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).