Радо Станев: Ново АД с фенове може да спаси Спартак

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (8)
15:22 / 03.06.2010
1191
Бившият вратар на „Спартак“ Радостин Станев предложи вариант за спасение на родния му клуб. „Трябва да се учреди ново акционерно дружество с феновете. Всеки от тях да има равен процент акции – например по 1. Срещу членска карта ултрасите ще внасят на месец по 10 лв. на банкова сметка. Ще има един или двама оторизирани, които да теглят парите и да ги предоставят на клуба“, заяви за „Народно дело“ Станев. Той допълни, че простата аритметика показва следното: „В началото могат да се съберат 5000 спартаклии, после да станат 10 000, 20 000. Това прави по 50 000 лв. минимум на месец, но е възможно сумата да нарасне до 100 000 или 200 000, тъй като в града нашите фенове са много. От годишния бюджет ще се отделят и средства за разсрочено плащане на клубните задължения.“
Станев уточни, че това е временен вариант, който ще позволи на „Спартак“ да оцелее както като клуб, така и в професионалния футбол, и да функционира пълноценно до идване на сериозен инвеститор. „За да стане факт това, което предлагам, е необходимо и съдействие от общината. Първо, тя трябва да развали настоящия Спортен комплекс „Спартак“ АД и да си върне собствеността на земите, които бяха предоставени на въпросното АД да издържа „Спартак“, но през годините неговите ръководители не го направиха. Второ, след като общината си върне земите, да ги предостави за стопанисване след време на инвеститор срещу реално поет ангажимент от негова страна за пълно обезпечаване на клуба и школата“, завърши Станев.


Виж коментарите (8)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).