Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Предствители от седем държави ще участват в десетото издание на "Дунав Ултра"
Автор: Екип Varna24.bg 11:09 / 29.08.2023Коментари (0)373
©
Предствители от седем държави ще участват в десетото издание на "Дунав Ултра“, което стартира на 5 септември от Видин. Това съобщи за "Фокус“ Борис Бегъмов, организатор на велопохода. В юбилейното издание се очаква да участват над 150 колоездачи от България, Румъния, Полша, Украйна, Германия, Белгия и Великобритания. Голяма част от тях ще пристигнат с влак, като за целта Български държавни железници (БДЖ) осигурява специален вагон за колоездачи към две влакови композици на сутрешния  и обеден влак от София за Видин. 

Бегъмов допълни, че стартът на велопохода "Дунав Ултра“ ще бъде даден на 5 септември от Видин. За десета поредна година, участниците в проявата по своя веломаршрут ще популяризират населението места, през които преминават  -красотити им и историческите забележителности, по поречието на Дунав и в района на Добруджа.

Във велопохода участват по традиция хора на различна възраст - ветерани, любители, професионални велосипедисти и атлети. Личното предизвикателство  е най-добрите да изминат дистанцията от 740 км за по-малко от 48 часа и те стартират първи, допълни организаторът. Имената на всички участници, които са изминали до момента маршрута повече от три пъти, ще бъдат с изписани на колоездачните им блузи. Сертификат ще получат и всички, които в рамките до 10 дни успешно достигнат до крайната точка – Дуранкулак, допълни Бегъмов.

Инициативата "Дунав Ултра“ има собствено мобилно приложение с информация за забележителности, логистика и препоръчани партньори, каза още Бегъмов. 

В десетото издание на велопоходът тази година се включват 12 дунавски общини, които за целта организират по време на прехода за колоездачите контролни точки - подкрепителни пунктове и различни мероприятия за популяризиране на населеното място. Локациите са специално избрани места, откъдето велотуристите преминават.

Официални партньори на "Дунав Ултра" са Община Видин, Община Мизия, Община Оряхово, Община Долна Митрополия, Община Гулянци, Община Белене, Община Никопол, Община Две Могили, Община Русе, Община Силистра, Община Генерал Тошево и Община Шабла, уточни Бегъмов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Спартак Варна с още едно познато лице като нов спонсор на клуба
Григор Димитров е явен фаворит на букмейкърите за старта си на турнира в Стокхолм
Време е! Григор Димитров стартира днес участие на любим турнир
Никола Цолов отново със страхотен резултат на тестовете в Барселона
Сензация в Швеция! Григор Димитров няма да играе с финалист от Уимбълдън
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: