Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (4) | Вчера (7)
"Шоутайм" започва сезона в три направления - мъже, жени и детско-юношеска школа
Автор: Екип Varna24.bg 06:54 / 10.10.2023Коментари (0)491
©
Клуб "Шоутайм" - Варна започва 13-и сезон в българския баскетбол. До 2020 г. отборът бе с аматьорски статус, но вече 4 сезон е част от ББЛ “А" и “Б" група към Българска федерация по баскетбол. От есента на 2022 година реализира една от основните си цели, а именно стартиране на детско-юношеска школа, съобщиха от там специално за Varna24.bg

Тази година "Шоутайм" ще бъде представен и в женската първа лига, като начело ще бъде помощник-треньора на националния отбор за девойки до 18 и до 20 години - Кирил Петров, който е част от "Шоутайм" за втора година. 

През лятото клубът успя да привлече някои състезатели със сериозно присъствие в годините в НБЛ и кариера в чужбина: 

Станислав Цонков, който миналия сезон игра в Италия; завърналият се от престой в Испания Анди Франсис. Бе договорено партньорство с "Дунав" Русе,  за развитие на млади играчи, което е една от основните цели на варненския отбор. В резултат четирима състезатели от “Дунав" ще участват в двата отбора на “Шоутайм". Това са Иван Живков, Емил Найденов, Стоян Чешмеджиев и Стоян Ганев, като последния бе част от националния отбор за юноши до 18 години. Четиримата бяха в основата на спечелената национална титла за юноши до 17 години през изминалия сезон от русенци. 

Една от основните цели на варненския клуб е популяризирането на баскетбола сред децата. За постигането ѝ отборът провежда мащабна инициатива, заедно с партньорите си от Декатлон - изнасяне на открити уроци по баскетбол в детски градини и училища. Занимания под надслов “Първи стъпки в баскетбола" се проведоха в различни детски градини и училища в цяла Варна. От април до сега са запознали 450 ученици от 1 до 4 клас и над 250 деца в детски градини. Баскетболистите са посетили над 15 учебни заведения, като за това голямо съдействие оказа дирекция "Спорт" към Община Варна. 

Тренировките на детско-юношеската школа вече се провеждат в две зали - едната в центъра на града, а другата в кв. “Владислав Варненчик". Предстои стартирането на занимания и в още две зали в други райони на Варна.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Перун се завръща във волейболния ни елит
Състезатели от 18 държави ще се борят за медали на Световна купа KWU SENSHI за аматьори край Варна
Страхотно! Григор Димитров оглави супер турнир в САЩ
Григор Димитров с нова атака на трети кръг на Уимбълдън днес
Страхотно! Българин спечели бронз на ЕВРО 2024 по плуване за юноши
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: