"Шоутайм" започва сезона в три направления - мъже, жени и детско-юношеска школа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
06:54 / 10.10.2023
492
Клуб "Шоутайм" - Варна започва 13-и сезон в българския баскетбол. До 2020 г. отборът бе с аматьорски статус, но вече 4 сезон е част от ББЛ “А" и “Б" група към Българска федерация по баскетбол. От есента на 2022 година реализира една от основните си цели, а именно стартиране на детско-юношеска школа, съобщиха от там специално за Varna24.bg

Тази година "Шоутайм" ще бъде представен и в женската първа лига, като начело ще бъде помощник-треньора на националния отбор за девойки до 18 и до 20 години - Кирил Петров, който е част от "Шоутайм" за втора година. 

През лятото клубът успя да привлече някои състезатели със сериозно присъствие в годините в НБЛ и кариера в чужбина: 

Станислав Цонков, който миналия сезон игра в Италия; завърналият се от престой в Испания Анди Франсис. Бе договорено партньорство с "Дунав" Русе,  за развитие на млади играчи, което е една от основните цели на варненския отбор. В резултат четирима състезатели от “Дунав" ще участват в двата отбора на “Шоутайм". Това са Иван Живков, Емил Найденов, Стоян Чешмеджиев и Стоян Ганев, като последния бе част от националния отбор за юноши до 18 години. Четиримата бяха в основата на спечелената национална титла за юноши до 17 години през изминалия сезон от русенци. 

Една от основните цели на варненския клуб е популяризирането на баскетбола сред децата. За постигането ѝ отборът провежда мащабна инициатива, заедно с партньорите си от Декатлон - изнасяне на открити уроци по баскетбол в детски градини и училища. Занимания под надслов “Първи стъпки в баскетбола" се проведоха в различни детски градини и училища в цяла Варна. От април до сега са запознали 450 ученици от 1 до 4 клас и над 250 деца в детски градини. Баскетболистите са посетили над 15 учебни заведения, като за това голямо съдействие оказа дирекция "Спорт" към Община Варна. 

Тренировките на детско-юношеската школа вече се провеждат в две зали - едната в центъра на града, а другата в кв. “Владислав Варненчик". Предстои стартирането на занимания и в още две зали в други райони на Варна.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).