Еврошампион от Варна иска да е №1 в света

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:16 / 09.11.2010
805
Варненецът Явор Стоилов записа феноменален успех на европейското първенство по годжу-рю, карате-до, което се проведе в Одеса, Украйна. 22-годишният състезател стана номер 1 в категория 89+ килограма. Явор е възпитаник на три варненски клуба - "Одесос“, ВСУ "Черноризец Храбър“ и "Лъвовете“. В Украйна той е спечелил безапелационно и двата си мача – полуфинала срещу представител на домакините и финала срещу азербайджанец. Друг представител на морската столица – Младен Евгениев, пък взе бронзов медал от надпреварата.
Сега на Стоилов му предстои участие на световно първенство по панкратион - спорт, който обединява техники от самбо и джиу-джицу, и в който са позволени всякакви удари с крака, лакти, колене по цялото тяло. Надпреварата е от 2 до 4 декември в гръцката столица Атина, откъдето панкратионът се е зародил. Там се очаква Явор да има много здрава конкуренция, като най-сериозните му опоненти ще са от Русия, Украйна, САЩ и Австралия. "Целта ми е първото място и в Атина. Знам, че ще е тежко, но благодарение на моите треньори и подготовката, която водя, имам увереност в силите си“, сподели Явор. За след време той мисли да се захване професионално с ММА (бой без правила), като ще се съсредоточи в тази насока след мондиала в Атина.
Любопитното е, че 22-годишният варненец е национал по водна топка, но заради състезанието в Украйна пропусна квалификацията на националния отбор срещу Словения, загубена с 5:31 в Копер. Той стана шампион на България през тази година с отбора на "Черно море 1948“. Наред с тази титла във водната топка и европейското злато в бойните спортове Стоилов има шанс да вдигне и купата на страната тази неделя в София.

Източник: Александър Дечев, Народно дело


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).