Кипърски спортисти ще се готвят във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
21:25 / 29.11.2010
368
Кипърският министър на спорта Никос Картакулис се срещна днес във Варна с кмета на града Кирил Йорданов. Той е в България по покана на президента на Българската федерация по тенис Стефан Цветков. Картакулис огледа част от спортната база във Варна, след което я похвали на кмета на града Кирил Йорданов. Той увери, че спортисти от южната държава ще използват именно България за подготвителни лагери преди олимпийските игри в Лондон през 2012 г. Картакулис разкри още, че министерството на спорта в Кипър отпуска 10 стипендии на варненски студенти за специалности в областта на туризма и спортния мениджмънт в Кипърския университет.
"С тези стипендии искаме да подкрепим младите българи. Ще бъда щастлив ако този жест е стъпка към едно бъдещо сътрудничество между България и Кипър. Имах възможността да се запозная с част от спортната ви база и смятам, че е отлична. Със сигурност наши сдпортисти ще се подготвят тук за олимпийските игри в Лондон", каза Картакулис.
Той е в България по покана на президента на родната федерация по тенис Стефан Цветков. Той даде отлична оценка за отиващата си 2010 г., в която Цветана Пиронкова игра полуфинал на Уимбълдън, а Григор Димитров направи огромен скок и вече е 106-и в ранглистата при мъжете.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 2
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).