Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Меги Димчева от "Търси се" тръгва по нов път
Автор: Екип Varna24.bg 16:15 / 20.05.2024Коментари (0)1201
© Facebook
Новият ми проект “Чудесата в нас" е път. Път, по който вървя от няколко години. Той ме доведе до там да разбера, че аз съм чудо!

Така водещата на предаването “Търси се" по Би Ти Ви Меги Димчева описва спектакъла, който прави - нещо доста различно от телевизионното токшоу, което води заедно с Нели Хаджийска, но не по-малко интересно. В него тя съчетава древни духовни практики от йога, медитации и обичани български песни.

 

Създава го, след като преминава през труден период, който продължил много време. “Загубих голяма част от себе си. Сякаш се бях заключила в едно чекмедже и бях дала ключа на някой друг", казва тя. Когато периодът отминал, Меги започнала да изпитва болки в цялото тяло. Първоначално посетила много лекари, които не могли да ѝ кажат какъв е проблемът. Затова решила да тръгне по друг път - този в търсене на себе си. Така се върнала към йогата, медитациите и слушането на любими песни. Започнала да отделя поне час-два от всекидневието за себе си.

Именно някои от любимите ѝ песни вдъхновяват Меги да създаде свои текстове за медитации. “Знам, че музиката и текстовете на тези песни са плод на връзката на техните автори с нещо отвъд тях, с някаква много силна енергия", казва тя.

Първата ѝ среща с йогата идва, когато искала да стане майка, но не се получавало

Тогава също потърсила друг подход освен конвенционалната медицина. Така се запознала с Ирена Русева, йога учител, която я въвела в йога практиката. “Но това беше период, в който постоянно изпитвах страх дали ще се случи веднага, дали изобщо ще се случи. И това напрежение не ми позволи да се отпусна докрай и да усетя йогата като духовно преживяване", спомня си Димчева. Тогава не вярвала и на интуицията си, което сега разбира, че не било правилно.

“Когато този вътрешен глас ни говори, ние трябва да го слушаме, защото иначе има риск да се отклоним от най-добрия за нас път в живота", твърди тя.

Решава сама да пише и да озвучава медитациите, след като не открила глас, който да я докосне, освен това все ѝ казвали, че има много въздействащ глас.

Първоначалната ѝ идея била да публикува медитациите си с визуализация в ютюб канала “Чудесата в нас", които хората да слушат, когато имат нужда. Но се решила да ги представи и на живо.

За целта кани певеца Борис Илиев, с когото се запознава на рождения си ден тази година, когато той ѝ изнася концерт. По думите ѝ Илиев има гласа, който винаги си е представяла да звучи заедно с текстовете ѝ. “Оказа се, че той пее същите песни, върху които аз вече бях написала своите текстове за медитация. Това, ако пак не е чудо!", казва Меги.

 

Димчева вече е представила своя спектакъл преживяване, както го описва, пред 60 жени в София. “Енергията, която всички усетиха, беше също огромно чудо! Това е един от най-щастливите ми моменти – да видя свободата на духа им, сълзите, отдаването на момента… Беше истинско вълшебство." Сега предстои да го покаже пред по-голяма аудитория на 6 юни в “Топлоцентрала" от 19 ч.

Всеки от публиката ще получи като подарък лемурийски кристал, който е средство за пречистване и балансиране, освен това има и лечебно действие върху тялото, ума и душата. Подарък ще е и по едно етерично масло от тамян, гераниум и черен кимион - отново мощни средства за емоционално пречистване и лечение.

По време на събитието ще бъдат показани и йога практики от Ирена Русева. “Тя ще направи ритуал с кристални купи, кратка дихателна практика и ще отпусне сетивата на гостите, за да отворят себе си към тази енергия, която е вътре в нас и около нас", обяснява водещата на “Търси се".

Синът ѝ Константин също ще участва в спектакъла “Чудесата в нас". Той заедно с момиченцето Димана Каданова ще са символ на връзката, която повечето от хората са загубили с детето в себе си, обяснява тв водещата. И двамата са участвали в клиповете на медитациите. Според Димчева децата трябва да са въведени от малки в това да следват себе си.

Меги от дете мечтае да работи в медиите и по-конкретно в телевизията.

“Телевизорът вкъщи беше като магия, от която не можех да се откъсна. Винаги съм вървяла целенасочено към тази своя мечта и колкото и да ми е било трудно, никога не се отказах от нея", казва тя. Вече 20 години заедно с Нели Хаджийска прави популярното предаване “Търси се", което през последните 17 години е в ефира на Би Ти Ви.

За Меги интересни са не само срещите с госта в студиото, но и разговорите с неговите близки. “Чрез тях като че ли повече опознаваш човека, защото, ако той се притеснява пред камера да сподели нещо, близките са наясно с неговите трудности и търсения", обяснява тя.

През последните години в предаването много повече я вълнуват темите като пътя на хората, предизвикателствата по него, загубите и как те се преживяват, отколкото твърде личните неща.

Признава, че най-хубавите ѝ спомени са от началото на токшоуто. “Беше трудно, имахме голямо желание да покажем това, което правим, в национален ефир. Как две момичета без абсолютно никакви протекции успяха да покажат емоциите на хората така, както малко хора са успявали в телевизионен ефир", спомня си тя.

Първият им гост е Николай Георгиев, водещ на предаването “Руска рулетка". “Тогава не залагахме толкова на личния момент", разказа Меги Димчева в подкаста “24 часа от живота" преди време. Двете с Нели Хаджийска още помнят наизуст първите си 10 предавания.

Когато Слави влиза в “Търси се", предаването удря най-високия рейтинг. Популярният тв водещ и политик се оказва обаче един от най-трудните гости на двете водещи. “Той може би не харесваше предаването или нямаше усещане към нас. Той е човек, който много дълбоко крие емоциите си, и затова може би не ни се получи с него. Държеше се малко по-остро и с голямо самочувствие към нас. Това беше в началото на нашата кариера и бяхме доста плахи", разказва още Меги.

Двете заедно подбират гостите си, пътуват до близките им, понякога говорят с часове с тях, макар зрителят да вижда само няколко минути. Случвало се е да спестят някои неща от широката публика.

Нели и Меги не са тандем само на екрана, приятелки са от много години. Запознават се на кастинг за водещи в първата българска интернет телевизия, който печелят. Около година и половина двете момичета правят сутрешен блок, новини и онлайн чатове с най-популярните личности у нас. След това разработват концепцията на “Търси се" и след няколко корекции идеята стига до кабелната телевизия “Ден". След закриването ѝ предаването става част от програмата на тв “Евроком". Именно там им гостува продуцентът Денис Ризов, който толкова харесва токшоуто, че го предлага в големите телевизии. Впрочем още през 2007 г. той им казал: “Ще видите вие, ще се пенсионирате с това предаване!", припомня "24 часа".



Още по темата: общо новини по темата: 5897
03.07.2024 »
02.07.2024 »
02.07.2024 »
01.07.2024 »
27.06.2024 »
24.06.2024 »
предишна страница [ 1/983 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Хороскоп за деня
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: