Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Кралиците, които откриха любовта в обятията на други мъже
Автор: Екип Varna24.bg 14:32 / 28.05.2024Коментари (0)1275
Много пъти сме ви разказвали любопитни истории от личния живот на кралете и кралиците. Всеки от тях е оставил следа в историята със своите политически решения, но короната няма властта да спре поривите на сърцето.

Затова и са известни много примери за нещастни кралски бракове, скандални афери, извънбрачни деца и публични унижения, които – нека си признаем – са доста любопитни.

Днес разкриваме личните истории на пет велики кралици, които са последвали зова на сърцето си и да открили щастие с мъже, разични от техните съпрузи.

Постъпките им може да ви се сторят скандални или поне неморални, но в епохата на уредените кралски бракове малцина са успявали да получат истинска обич от законната си половинка.

Продължете в галерията, за да разберете кои са кралиците, които откриха любовта в обятията на други мъже:

Каролина Матилда Британска

През 1766 г. 15-годишната принцеса Каролина Матилда ридае през целия път от Англия до Копенхаген, както и по време на брачната церемония с датския крал Кристиан VII. Като сестра на британския крал Джордж III нейният брак е уреден по политически причини, а съпругът ѝ бързо губи интерес към нея. Кристиан VII е само на 17, когато включва брак, но нито има интерес към трона, нито към това да създаде семейство. Затова и бързо след сватбата той започва да води ергенски живот, като често посещава публични домове и го засичат пиян по улиците на Копенхаген. Освен това кралят е психически нестабилен. 

През 1769 г. Йохан Струензе, немски лекар, пристига в двора и скоро става най-близкият довереник на владетеля. След като спечелва доверието и на кралицата, той става неин любовник, призовавайки я да завземе властта, преди мъжът ѝ напълно да загуби разума си. Със съгласието на краля и кралицата Струензе поема управлението на страната, опитвайки се да я превърне в абсолютистка държава. 

Това води до бунтове, които опустошават Дания. Каролина дори ражда дъщеря на Струензе. Голямата ѝ любов я кара да си затваря очите за крайните политически амбиции на своя любим. Разгневени от непристойното им поведение, враговете им организират преврат. Обвинена в изневяра, Каролина е подмамена да признае за аферата. Нейният любовник е екзекутиран, а тя е изпратена в заточение. През 1775 г., на 23 години, тя умира от скарлатина.

Мария Едингбургска

През 1892 г. принцеса Мария от Единбург се омъжва за Фердинанд Леополд фон Хоенцолерн-Зигмаринген, наследника на трона на Румъния. По това време девойката е на 17, а младоженецът – с 10 години по-възрастен от нея. Мария така и не успява да обикне съпруга си, а по време на брака им ражда 6 деца. Не всички обаче са от краля. 

В двора постоянно се разпространяват слухове за афери на кралицата с германски пратеници, полски графове и румънски политици. Фердинанд е наясно с клюките, но предпочита да си затваря очите. Първите години от брака им са доста трудни, като впоследствие двамата се научават да бъдат поне добри приятели. На жизнерадостната Мария ѝ е трудно да свикне със строгия живот в румънския кралски двор. Мария е уважаван политик както в своята страна, така и в чужбина и съветва добре съпруга си. 

Втората ѝ дъщеря, Мари, се ражда в резултат на аферата ѝ с офицер Зизи Кантакузино. Бурната ѝ връзка с него приключва, след като става публично достояние. А любовта на живота на Мария е принц Барбу Щирбей. Той се смята за баща на две от по-малките ѝ деца. В крайна сметка синът на Мария, Карол II, отпраща Щирбей от Румъния, а тя горчиво оплаква липсата му в живота си.

Кралица Елизабет I

Елизабет I е известна като "Девствената кралица“, но не защото не е познала любовта, а защото никога не се е омъжвала. Нейният интимен живот е забулен в мистерии от векове. Тя е давала фалшиви надежди на многобройни кандидат женихи, никога не спира да флиртува и все пак остава без съпруг и законни деца.

Все пак Елизабет има афинитет към мъжете и ги подбира разумно: на благоволението ѝ се радват красиви, талантливи и млади господа. Смята се, че любовта на живота ѝ е Робърт Дъдли, който обаче вече е женен. Въпреки това двамата остават близки до смъртта му. След това сър Уолтър Роли опитва да запълни празнината в сърцето на кралицата. Той обаче решава да се ожени тайно, което предизвиква гнева ѝ. 

Робърт Девъро, граф на Есекс, е последният фаворит на кралицата. Когато се запознават през 1587 г., Елизабет е на 53 години, а Девъро – тийнейджър. Той често бил виждан да напуска апартамента на кралицата сутрин. Докато се радва на интимни отношения с кралицата Девъро коварно започва да планира преврат срещу нея. В резултат на дързостта му Елизабет не се поколебава да нареди да бъде екзекутиран.

Екатерина Велика

Дъщерята на пруски принц, Екатерина става част от руското кралско семейство Романови с ясна цел: да роди наследник. Великият херцог Петър обаче не проявява интимен интерес към красивата си, стройна, висока, синеока съпруга, затова тя намира други начини да избяга от самотата. Неин любовник става секретарят на британския посланик Станислав Понятовски. 

От аферата се ражда дъщеря, а няколко години по-късно тя го направи крал на Полша. През 1754 г. Екатерина ражда и син. В мемоарите си тя признава, че детето е от Сергей Салтиков, руски военен офицер. Силна и интелигентна жена, Екатерина си дава сметка, че не е нищо повече от пешка в игрите за власт. Тя обаче планира преврат, отстранява Петър III и поема властта в империята през 1762 г. През 1774 г. кралицата среща княз Григорий Потемкин – суетен мъж с наднормено тегло и без едно око. Той открадва сърцето на Екатерина и тя се отказва от всичките си любовници заради него. Дори го прави принц, като двамата поддържат връзка до смъртта му.

Кралица Виктория

Виктория е на 18 години, когато наследява трона на Англия. Малко след това се омъжва за своя първи братовчед, принц Алберт фон Сакс-Кобург-Гота, през 1840 г. За разлика от повечето кралски бракове, техният се оказва щастлив и в него далеч не липсва интимност. 

Вероятно резултат от хормонален дисбаланс, кралицата изпитва неутолим сексуален апетит, сравним с нимфомания. Тя просто не може да се насити на съпруга си. След смъртта на Алберт през 1861 г. тя не спира да го оплаква и носи черно до края на живота си. 

След няколко години шотландецът Джон Браун печели благоволението на кралицата. Когато той умира през 1883 г., тя едва не полудява от мъка. През 1887 г. 24-годишният Карим Абдул пристига в двора. Виктория е на 68 години, все още тъгувайки за Алберт, любовта на живота ѝ, както и за Джон Браун. 

Висок, мургав и красив, за по-малко от година Абдул става най-близкият довереник на кралицата, предизвиквайки гнева на целия двор. Връзката им е толкова скандална, че след смъртта на кралицата през 1901 г. крал Едуард VII унищожава всички доказателства за аферата. Наскоро обаче се появиха дневниците на Карим, които хвърлят светлина върху последната голяма любов на кралица Виктория, пише edna.bg.



Още по темата: общо новини по темата: 5897
03.07.2024 »
02.07.2024 »
02.07.2024 »
01.07.2024 »
27.06.2024 »
24.06.2024 »
предишна страница [ 1/983 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Войната в Украйна
Конфликт Израел-Газа
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: