Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Слави бил категоричен, че Алекс Раева не ставала за водеща и за голяма певица
Автор: Екип Varna24.bg 07:25 / 10.06.2024Коментари (0)1431
©
Слави Трифонов подкопал увереността на Алекс Раева, когато напускала шоуто му през 2006 г. Заявил й, че прави огромна грешка. Не притежавала качествата на лидер, така че нямало как да стане голяма певица. За тв водеща пък съвсем не ставала. Последното съвпадало с мнението на Алекс, понеже, когато трябвало да чете анонси в "Шоуто на Слави", се панирала и започвала да преиграва. Това разказа певицата в подкаст. 

Във времето изпълнителката, която на 25 септември ще празнува 44-тия си рожден ден, обори бившия си работодател. Не само стана водеща и успешно се занимава с музика, дори за международния пазар, но и се развива като стендъп комедиант, което е настоящата й страст.

Въпреки че всички са запознати с многото й таланти, самата Алекс не се има за много даровита. Отдава успехите си на усилията, които е полагала във всяка сфера, в която се е изявявала през годините. Включително като беквокалистка в "Шоуто на Слави".

Докато работела за Слави, тя се дисциплинирала и научила ценни уроци, в чиято полза се убедила, когато напуснала предаването. Трифонов бил изключително взискателен, строг като диктатор и категоричен. 1000 лева – ако не отговориш на обаждане. 1000 лева за 5-минутно закъснение. В разултат Алекс, която била едва на 21 години, когато постъпила в шоуто, бързо се научила да бъде точна и отговорна, освен че и работела неуморно наравно с другите, дори в събота и в неделя.

Певицата е благодарна за шанса да мине школата на "Шоуто на Слави", да се запознае с големи имена в шоубизнеса и в музиката, да пее със звезди, за които до преди това не смеела и да мечтае да види на живо, камо ли да застане редом до тях с микрофон в ръка.

Алекс Раева била студентка първи курс в Художествената академия, когато се явила на конкурса за беквокалистки в "Шоуто на Слави". Певицата, която е завършила Рекламен дизайн и вътрешно оформление, отишла по настояване на майка си – актрисата Наталия Бардская. Родителката на Алекс видяла рекламата за конкурса и веднага я записала. Казала й само, че канстингът е за беквокалистки в "Ку-ку бенд" и трябва да подготви една българска и една чужда песен. Дала й и предимство – дъщерята на нейна приятелка работела в гардеробната на шоуто и й издала, че Слави Трифонов харесвал чисти бели маратонки. Наталия Бардская препоръчала на Алекс да вземе това предвид. Певицата така и направила. Взела назаем от приятелка бели маратонки и се запътила към кастинга.

Когато пристигнала, тя се разколебала как ще се представи, понеже имало над 600 кандидати. При това всички присъствали в залата и наблюдавали изявата на всеки претендент. Когато пък Деси Добрева, с която после станаха колежки в шоуто, излязла на сцената и запяла, Алекс тръгнала директно към изхода. Не вярвала, че изобщо има шанс, понеже изпълнява по-различна, ъндърграунд музика. Секретарката на Слави обаче я спряла. "Момиче, къде тръгна?! Ще си изпуснеш късмета!", казала й тя и Раева се върнала, макар да била скована от страх и неувереност.

В първия кръг на кастинга пуснала в действие чувството си за хумор и разсмяла Слави и хората му. На втория тур Трифонов изобщо не я харесал, но от екипа му се застъпили за Алекс, защото преценили, че би се представила добре в шоуто. Деси Добрева пък била добра в изпълняването на фолклорна музика. Затова Слави и хората му наели и двете момичета.

"За мен е супер характерно, че когато се притеснявам, започвам да се държа като звезда", споделя Александра Раева. Вече преборила тази си особеност, но когато с Деси Добрева гостували в "Шоуто на Слави", за да бъдат представени на зрителите, се изявила тъкмо като супер звезда. Алекс се държала нахакано, демонстрирала самочувствие с маниерите си, дори с начина, по който се разположила на прословутото диванче.

Станало съвсем комично, когато Слави я попитал дали е изпълнявала народна музика и певицата смаяла с отговора: "Не, но съм пяла няколко пъти "Излел е Дельо хайдутин" и са ми целували ръка".

След гостуването на Алекс и Деси в предаването, Слави ги извел на ресторант. Раева, която живеела в квартал "Младост 2" и в интерес на истината кандиставала за беквокалистка в шоуто, за да си докарва доходи, била смаяна от обстановката в заведението. За първи път попадала в ресторант, в който сервитьорите били официално облечени и обикаляли масите с по бяла кърпа, прехвърлена на лакът.

"Бях супер впечатлена, че донесоха плодове върху лед", припомни си Алекс през смях. "От утре вече сте известни", заявил Слави тогава на нея и колежката й. Раева не приела сериозно думите му, но още на следващия ден се убедила, че е прав. По-възрастните си спомнят семплата тв програма по онова време, както и липсата на социални мрежи и интернет звезди.

"Шоуто на Слави" обаче се излъчваше всяка вечер в ефира на Би Ти Ви и всички участници, начело с водещия, бяха в пика на славата си. Алекс била шокирана от реакцията на публиката, когато с колегите й се изявявали в провинцията, най-вече на големите им концерти. Нищо, че тогава тя бе просто беквокалистка. Пак предизвиквала внимание като голяма звезда.

За времето, в което била в "Шоуто на Слави", Алекс израснала като професионалист, в житейски аспект, а и финансово, разбира се. Тъй като работели постоянно и прекарвала много време с колегите от "Ку-ку бенд", певицата ги приемала като семейство. Въпреки това, през 2006 г. Алекс преценила, че е най-добре да напусне екипа на Слави Трифонов и да поеме по друг път. Тя пропуска да спомене, че е имала драматична интимна връзка с началника си – нещо, което е широко известно. Според клюкарите в София, тя се разделила с него, тъй като започнала да излиза с покойния вече милионер Христо Сираков, популярен като Ицо Стоте манекенки. Така или иначе, било ясно, че трябва да си тръгне от шоуто, тъй като напрежението между нея и Слави се чувствало.

Не й било лесно да вземе това решение, нито след като се озовала сама и се чудела в каква професионална посока да поеме. Дори като певица, понеже за разлика от Деси Добрева, която винаги е била свързвана с народните песни, Алекс не се била ориентирала каква музика да изпълнява. Едва по-късно започна да се занимава с хаус и джаз. Въпреки тези неясноти и притеснения, певицата никога не е съжалявала за избора си.

Ако не бе напуснала шоуто, т.е. да поеме риска да търси нови професионални поприща, тогава, когато все още бе млада, сега вероятно щеше още да е в екипа на Слави Трифонов и нямало да бъде щастлива. Нито тя щяла да се чувства добре, нито колегите й, тъй като нямало какво повече да даде от себе си. "Ставаш зависим, ако прескочиш възрастта", смята Алекс. Защото вече имаш семейство, повече отговорности и се страхуваш дали ще можеш да си намериш работа.

След "Шоуто на Слави", Алекс Раева подхванала бизнес с внос на дрехи и обувки. Година по-късно й се обадила Кремена Халваджиян. Певицата познавала стилистката и мъжа й - продуцентът Маги Халваджиян, покрай предаването на Трифонов. Кремена поканила Алекс на обяд с приятелките й, сред които, разбира се, били водещата Гала и Деляна Маринова-Джуджи, която също се изявява в тв ефира. Стилистката поискала певицата да донесе каталози, за да разгледат какво продава. Алекс се появила в ресторанта, в който дамите се били събрали, в приповдигнато настроение и през цялото време ръсела шеги. Така че компанията се заливала от смях.

Когато Кремена се прибрала вкъщи, веднага предложила на мъжа си Маги Халваджиян да извика Алекс на кастинг за ководещ на Мария Игнатова. Тъкмо тогава продуцентът търсел дама за позицията в предаването "България търси талант", което предстоял да снима за Би Ти Ви. Маги бил силно предубеден, понеже е гледал "Шоуто на Слави" и е попадал на някои от редките случаи, в които Алекс имала кратки реплики. Кремена обаче настояла.

Продуцентът послушал жена си и се обадил на певицата, която пък не скрила, че е изненадана. Даже започнала да го убеждава, че не става за тази работа. Александра все пак се явила на кастинга за ководещ на Мария Игнатова в Би Ти Ви и предизвикала смесени чувства. Когато трябвало да чете аутокю, следяла написаното с очи, местела глава и говорела бавно. Освен това правела твърде много гримаси. Когато обаче коментирала уж зад кулисите на предаването представянето на участниците, се показвала в съвсем различна светлина.

След конкурса, Маги й споделил тези впечатления и певицата се заела със самоусъвършенстването си. В продължение на месец тренирала пред огледалото по 3-4 часа говорене, без да прави гримаси и да бърчи челото си. Упражнявала се и в четене на аутокю. "Такова нещо не съм виждал", заявил Маги Халваджиян, когато се убедил в постигнатите от Алекс резултати. Тя се представила блестящо на втория кастинг. С Мария Игнатова пък си паснали от раз и даже, малко след старта на "България търси талант", станали първи приятелки.

Днес Алекс Раева, която последно водеше шоуто "Денсинг Старс" с Краси Радков, който също работеше при Слави Трифонов, се е фокусирала не само върху тв изявите си, но и в стендъп представянията си. Оказа се, че певицата има талант и за това, като даже сама си пише текстовете. Алекс, която има 4-годишна дъщеря от Любомир Палаханов, продължава да се занимава и с музика. Пее в група, с която записват джаз парчета за италиански лейбъл, макар че звучат и по родни радиа.



Още по темата: общо новини по темата: 5897
03.07.2024 »
02.07.2024 »
02.07.2024 »
01.07.2024 »
27.06.2024 »
24.06.2024 »
предишна страница [ 1/983 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Хороскоп за деня
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: